2012-09-27 12:09:03
Φωτογραφία για Γυμνοί καίσαρες...
Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας

''Τα μεγάλα λόγια των υπερφίαλων γέννησαν μεγάλες συμφορές ''. Ευρυπίδης

Διάβαζα το παραλήρημα του Μεϊμαράκη να πούμε, τον Φιλιππικό του Καίσαρος Αύγουστου Βύρωνος Πολύδωρα του Α' και ενθυμηθείς το μερολόγιο του Άκη, ανερωτήθην σφόδρα Ρε μάγκες τι είδους ανθρώποι είναι κάποιοι κυβερνώντες μας? Τι μέρος του λόγου είναι αυτοί, και τι σκ@τά είμαστε μεις που ανεβάσαμε στα ανώτατα πολιτειακά αξιώματα, ανθρώπους τόσο ρηχούς, λίγους, ιδιοτελείς και ανίκανους και περιπλέον τους ανεχόμεθα κι από πάνω?

Ρε συ, αυτοί (κι άλλοι πολλοί φαντάζομαι που δεν είναι της ώρας)στην πρώτη δυσκολία που αφορά την αφεντομουτσουνάρα τους ,όντες ανίκανοι να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους (πόσο μάλλον τη χώρα) βγάζουν τέτοιο χαρακτήρα που είναι να σου πέφτει το σαγόνι, να πούμε, απ την σαστημάρα.

Βγήκαν κάποιοι αμφιβόλου ηθικής και υπόστασης(τι παρέες και κουμπαριές κάνετε ρε) και κατήγγειλαν περί μαύρο μπαγιόκο και μπίζνες με ακίνητα και τα λοιπά. Αντί το λοιπόν να το πάει κατά δικαιοσύνη μεριά ως πρέπει, και οφείλει σαν πολιτειακός άρχων, βγαίνει κοτζάμ πρόεδρας της Βουλής, περί φίλων και πισώπλατων μαχαιρωμάτων, περί Νικολάκηδες και καλαμακίων που ρουφάνε αίμα και βροντάει το στήθος του ως άλλος Ηρακλέας, φορώντας τη λεοντή και μυρίζοντας βαρβατίλα να παλέψει στις αρένες, να νικήσει να βρει το δίκιο του (εκεί πουλάνε δίκιο στις αρένες πάσης φύσης?) και έτσι θα 'ναι και πολύ άντρας και σωστός και θα πορπατεί περήφανος σ αυτή την κενωνία να πούμε. Ακόμα και δίκιο νάχεις πως να το βρεις δείχνοντας μπράτσα και πουλώντας νταηλίκι? Μο λες σε περικαλώ? Αυτοί οι γ@μημένοι οι θεσμοί που υποτίθεται και εκπροσωπείς που βόσκουσι?

Αμ ο άλλος? Ο Βυρωνας? Αφού κατακεραυνώνει σε βιβλίο (έγραψε βιβλίο για το διορισμό της θυγατέρας του. Η προσφορά του στο παγκόσμιο πνευματικό στερέωμα. Τόχετε ξανακούσει? Μιλάμε για την πρωτοτυπία) αόριστα θρασύδειλους ψεύτες και άνανδρους υποκριτές γενικώς, μετά απαριθμεί ανερυθρίαστα τα προσόντα του, καλός άφοβος ατρόμητος, τεραστίων αντοχών, στιβαρός, καθαρός, ποτέ συνωμότης, ούτε ρίψασπις (αλήθεια έδωσες πολλές μάχες ορέ σύγχρονε Λεωνίδα?) ούτε προδότης, ούτε λιποτάκτης (από τι ρε τεράστιε να λιποτακτήσεις από κει που κονομάς?) καλός Χριστιανός, καλός πατήρ και αφοσιωμένος οικογενειάρχης και προπάντων μετριόφρων. Μετά απ όλα αυτά δεν αξίζω τη ψήφο σας? Για όνομα!!.

Τέλος πάντων όλα αυτά γένονται από φθόνο, να πούμε, καθ ότι ο ογκόλιθος Βύρων πέρασε στην ιστορία σαν στρατηγός άνεμ....μπαρδόν σαν πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων . Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα. Μ αυτό το ντέρτι ζούμε καθημερινώς τον τελευταίο καιρό. Ο φθόνος δια την ευρυτάτην πλειοψηφία του Βύρωνος. Το ότι στην 24ωρη θητεία του το μόνο που έκανε ήταν ο διορισμός της κόρης του, το κάνει γαργάρα...

Φυσικά και δεν είσαι Αγαμέμνονας, Βυρωνάκο κι ούτε μπορείς να γενείς. Κείνος συναισθανόμενος την ευθύνη της θέσης του ,σαν γενναίος που ήτανε , έκανε την υπέρβαση και θυσίασε την κόρη του για το κοινό στόχο. Εσένα έρμε σαμουράι δεν σου ζήτησε κανείς να θυσιάσεις την Μαργαρίτα μας (δικιά μας είναι τώρα, ολονών μας μια που αναλάβαμε θέλοντας και μη τα έξοδα βιοπορισμού της και όχι μόνον) απλά να συναισθανθείς την τραγικότητα των ημερών και να μην την κρεμάσεις κι αυτήν στην καμπούρα μας. Δεν αντέχουμε άλλους με Pedigree ράτσας. Δόξα τω Θεώ έχεις αρκετά να ζήσετε ούλοι μια χαρά. Φροντίσαμαν γι αυτό δέκα μύρια Έλληνες αλλά μας χρεοκοπήσατε ρε Βυρωνάκο και δεν έχουμε άλλα μπικικινια. Τώρα αν έφτυσες αίμα να την μεγαλώσεις τσεπώνοντας καμιά 10 ρια χιλιαρικάκια μηνιαίως άλλοι με λιγότερες ευκολίες και με την ίδια αγάπη (ναι ναι αγαπάνε κι άλλοι τα παιδιά τους εκτός από σένα, Δεν το ξερες?) με 500 και 600 τι φτύνουσι ρε Βύρωνα? τα κάκαλά τους? Δεν έχουν όμως την ευκαιρία να βολέψουσι καλώς την δική τους Μαργαρίτα κι ούτε σκούζουνε δεξιά κι αριστερά αρλούμπες για γέλωτες η κλάματα, πόσο μάλλον να τις συγγράψουν κιόλας. Πως είπατε σερ? Αξιοπρέπεια? Δώσαμε...Δώσαμε. Μια που σε μούτζωσε ούλη η χώρα για την ηθική ανδραγαθία σου, έχεις δίκιο να τραγουδάς το λοιπόν πως ούλοι είμεθα''φαύλοι, υποκριτές και κήνσορες΄΄ Αλήθεια και οι ψηφοφόροι σου?

Ποια η διαφορά των παραπάνω παλικαριών με τον τεράστιο Άκη, όπως τον γνωρίσαμε μέσα απ τις σελίδες του ημερολογίου του? (ωραίος Υπουργός αυτοχαρακτηριζόταν). Κι αυτός ενώ κανόνιζε τα των μιζών και άλλων τινών αρπαχτών στην παρακάτω παράγραφο έβριζε τους συκοφάντες και τους άθλιους που με ψεύδη θέλουν τον πολιτικό του θάνατο κι αμέσως παρακάτω βουρ ξανά μανά πάλι λεπτομέρειες της λοβιτούρας.

Και οι τρεις (και άλλοι, και άλλοι )τηρουμένων των αναλογιών, καταγγέλλουν γενικώς αορίστως, αόριστους εχθρούς, θεωρούσι εαυτούς, θεσμούς, ζουν στην κοσμάρα τους, αδυνατούν να αντιληφθούν τα πέριξ, νομίζουν οτι απευθύνονται σε ηλίθιους, κι ακόμα όταν έχουν δίκιο γίνονται γελοίοι στην προσπάθεια τους να το βρουν, μ αυτό το τεράστιο κενό που χάσκει μέσα τους. Τεράστια τίποτα. Καίσαρες στην γυάλα τους. Με ένα ήθος που τρομάζει και όμως μας ταιριάζει (για να ναι κει που είναι) και δεν υπάρχει κάποιος, ένας άνθρωπος, ένας σώφρον, ένας χωρίς ματομπούκαλα στα μάτια, ένα παιδί να μας φωνάξει΄ "Ρε δεν τους βλέπετε που είναι γυμνοί"? "Είναι κ@λόμπαροι ρε και δεν τους πήρατε ακόμα χαμπάρι?"

mitsosotoufas.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο ίδιο έργο θεατές!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο ίδιο έργο θεατές!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ