2012-10-05 08:43:17
Φωτογραφία για Προσπάθησαν να με αφανίσουν
Το δικό του ‘Γολγοθά’ περνά εδώ και 4 χρόνια ένας ιδιοκτήτης επαρχιακού ταξί που , όπως λέει, έχει ουσιαστικά βρεθεί στο δρόμο εξαιτίας της αντιμετώπισης και της αδιαφορίας των υπηρεσιών. Ο Γιάννης Βαρδαβάς από την Μαχαιρά είχε το ταξί του στην περιοχή Αρκαλοχωρίου και ζήτησε το 2008 να μεταφερθεί στη Χερσόνησο για ένα καλύτερο μεροκάματο. Τι ήταν να το ζητήσει; Από τότε ξεκίνησε ένα μαρτύριο το οποίο κατέληξε ακόμη και στην...αφαίρεση των πινακίδων με αποτέλεσμα για σχεδόν 11 μήνες να βρεθεί και χωρίς αυτοκίνητο! Τώρα η περίπτωσή του αναμένεται να φτάσει μέχρι τα...υπουργεία καθώς εδώ όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει το δίκιο του, αλλά κόντεψε να καταστραφεί!

«Δεν ξέρω πια τι να Κάνω. Με οδηγούν σε αφανισμό. Είχα μια απόφαση την οποία δεν εκτέλεσαν και με ταλαιπώρησαν» λέει  ο κ.Βαρδαβάς που είναι πλέον σε απόγνωση και εξιστορεί την περιπέτειά του.

Ο Γιάννης Βαρδαβάς που έχει το ταξί από το 1995 είδε ότι το μεροκάματο στην περιοχή του ήταν παρα πολύ δύσκολο και γι αυτό αποφάσισε το 2008 να Κάνει στην τότε Νομαρχία μια αίτηση με την οποία ζητούσε να μεταφερθεί στη Χερσόνησο.


«Κατέθεσα τα πλήρη πιστοποιητικά, όλα εκείνα που ζητούσε ο Νομος. Για λόγους που δεν έξηγησαν ποτέ με απέρριψαν και αναγκάστηκα να προσφύγω στον τότε περιφερειάρχη ο οποίος με δικαίωσε και απέρριψε την απόφαση της Νομαρχίας.» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.

Η Νομαρχία δεν δέχτηκε την απόφαση της περιφέρειας και προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο όμως δεν έβγαλε βέβαια άμεσα την απόφαση όπως συνήθως συμβαίνει.

«Ωστόσο, οι νομικοί είπαν ότι εγώ με την απόφαση αυτή έπρεπε να είμαι στη Χερσόνησο.Με βάση αυτή την απόφαση του περιφερειάρχη εγώ έπρεπε να δουλεύω στη Χερσόνησο. Πήγα στο Μηχανολογικό να ζητήσω την άδεια και μόνο που δεν μου είπαν ότι είναι...κουρελόχαρτο η απόφαση της περιφέρειας» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.

Από εκεί και μετά ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι με τις ευθύνες και τη γραφειοκρατία όπου από το Μηχανολογικό δεν του έδιναν ούτε το φάκελο του! Τότε έκανε άλλο...ένα ‘λάθος’ για το κύρος της δήμοσιας διοίκησης!

«Αφού δεν μπορούσα να βρω το δίκιο μου, να πάρω τα χαρτιά μου πήγα στον εισαγγελέα υπηρεσίας και πήρα εντολή του για να μου δώσουν το φάκελο. Αυτό ήταν!’ λέει ο κ.Βαρδαβάς και διαπίστωσε έκτοτε ότι τον αντιμετώπιζαν με τον χειρότερο τρόπο!

Ακολούθησαν πολλά, αλλά εκεί που πραγματικά ο ίδιος βρέθηκε σε απόγνωση ήταν όταν αποφάσισε να αλλάξει αυτοκίνητο. Ώσπου να γίνει η αγορά επέλεξε να καταθέσει τις πινακίδες στο Μηχανολογικό του Ηρακλείου ξέροντας ότι έχει δικαίωμα να τις αφήσει εκεί για έξι μήνες. Αμ, δε μια ωραία πρωία του ανακοίνωσαν ότι άλλαξε ο Νομος και δεν πρόκειται να του δώσουν για τους Επόμενους έξι μήνες τις πινακίδες!

«Έπαθα σοκ! Πήγα και τους είπα πως είναι δυνατόν να μου αφαιρείτε τις πινακίδες για έξι μηνες χωρίς να με ειδοποιήσετε; Η απάντησή τους ήταν ότι...με έπαιρναν Τηλέφωνο! Φυσικά ούτε αυτό συνέβη, δεν με πήραν ποτέ Τηλέφωνο! Αλλά έτσι εργάζονται οι υπηρεσίες; Δεν στέλνουν ένα χαρτί; Στον δε αντιπεριφερειάρχη είπαν ότι μου αφαίρεσαν τις πινακίδες με δική μου συναίνεση!» αναφέρει ο κ.Βαρδαβάς.

Η...τιμωρία του έληξε πριν λίγες μέρες, αλλά ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι σε απόγνωση. Τόσους μήνες άνεργος, τόσο καιρό χωρίς δουλειά εξαιτίας της αναλγησίας ενός συστήματος που μόνο προβλήματα δημιουργεί αντί να λύνει...
cretalive
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ