2012-10-05 12:55:47
Φωτογραφία για ΝΤΙΑΚΙΤΕ : ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
Ο Ντρίσα Ντιακιτέ μίλησε στο "gazzetta.gr" για το ντεμπούτο του στο Εμιρέιτς, αλλά και για την συνέχεια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου... «τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Αναλυτικά :

Φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα το Ολυμπιακού σε ένα παιχνίδι ψηλής επικινδυνότητας. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις ντεμπούτο στο Έμιρατς, απέναντι σε μια ομάδα με την ταχύτητα και την ποιότητα της Άρσεναλ. Ο Ντρίσα Ντιακιτέ, όμως, ανταποκρίθηκε, τα πήγε καλά. Ήταν σταθερός δυναμικός, απέφυγε τα λάθη και άφησε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Με λίγα λόγια, έδειξε ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό.

Λίγο μετά την λήξη του αγώνα στο Λονδίνο ο Ντιακιτέ, ήταν φανερά στενοχωρημένος για το τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα ατά, μίλησε για το ερυθρόλευκο ντεμπούτο, για την απόδοση της ομάδας, αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα στον όμιλο.

-Πώς σου φάνηκε η πρώτη σου εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε ένα τέτοιο γήπεδο. Το απόλαυσες;


«Το τσάμπιονς λιγκ είναι μια σπουδαία διοργάνωση και είναι όμορφο για όποιον συμμετέχει. Χάρηκα που έπαιξα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά θα χαιρόμουν πολύ περισσότερο με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να κάνομε κάτι γι ατό πια. Μόνο να κοιτάξομε μπροστά και να συνεχίσουμε να παλεύουμε»

-Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε σίγουρα να πάει τον βαθμό της ισοπαλίας με βάση την απόδοσή του. Τι πιστεύεις ότι έφερε τελικά την ήττα;

«Ίσως δεν το πιστέψαμε όσο θα έπρεπε μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία να φύγουμε αλώβητοι από την έδρα της Άρσεναλ και να αυξήσουμε τις ελπίδες μας στον όμιλο. Έγιναν κάποια λάθη, η Άρσεναλ τα εκμεταλλεύτηκε και αυτό ήταν. Κρίμα, γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε»

-Από εδώ και πέρα πως βλέπεις τον όμιλο; Θεωρείς ότι στόχος για τον Ολυμπιακό είναι πλέον η τρίτη θέση ή υπάρχον ελπίδες ακόμη και για τη δεύτερη;

«Καταρχήν πρέπει να κερδίσομε την Μονπελιέ στη Γαλλία. Αυτό πρέπει να κάνομε και μετά θα δούμε. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχο αν δεν ξεκινήσουμε να μπαίνομε βαθμό. Μια νίκη στο Μονπελιέ, λοιπόν, είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση»;

-Η Μονπελιέ είναι η πρωταθλήτρια Γαλλίας και σίγουρα έχεις ολοκληρωμένη άποψη για την αξία της. Πήρε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη Γερμανία. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει την κερδίσει μέσα στο σπίτι της;

«Ασφαλώς και το πιστεύω. Είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να το πιστέψουμε! Δεν θα είναι εύκολο φυσικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάμε εκεί και να κερδίσουμε».

-Πώς σου φαίνονται τα πράγματα στον Ολυμπιακό; Νιώθεις ότι έχεις προσαρμοστεί;

«Ναι, όλα είναι πολύ καλά. Η ομάδα δουλεύει σε υψηλό επίπεδο. Τα πάντα λειτουργούν επαγγελματικά και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Ήρθα την τελευταία μέρα των μεταγραφών στον Ολυμπιακό και χρειαζόμουν λίγο χρόνο για να μάθω την ομάδα, αλλά και να προετοιμαστώ ατομικά. Τώρα νιώθω απόλυτα έτοιμος να βοηθήσω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ