2012-10-06 08:24:14
Φωτογραφία για Ανεξάρτητοι Έλληνες - Οι Τούρκοι μας περικυκλώνουν για την ΑΟΖ
Ενώ η Τουρκία έχει δημοσιεύσει χάρτες με τουρκική ΑΟΖ που περιλαμβάνουν ακόμη και την περιοχή της νήσου Μεγίστης, η ελληνική πλευρά «απλά παρακολουθεί πλήρως αδρανοποιημένη την τουρκική επεκτατικότητα ενώ θα έπρεπε να ανακηρύξει άμεσα την ΑΟΖ διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας», δήλωσε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το «άκρον άωτον της κυβερνητικής απραξίας», πρόσθεσε ο Ν. Μαριάς, είναι ότι ενώ η Λιβύη παράνομα έχει εντάξει στη δική της ΑΟΖ τεράστιες θαλάσσιες και μη περιοχές που ανήκουν κυριαρχικά στην Ελλάδα, ακόμη και τη Γαύδο, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει τα προσήκοντα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αφρικανικής χώρας.

Σημείωσε ακόμη, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρότειναν την άμεση χάραξη των γραμμών βάσης και την προκήρυξη και ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ «καθ’ άπασαν την ελληνική επικράτεια χωρίς γκρίζες ζώνες». Η αξιοποίηση της ΑΟΖ, πρόσθεσε ο βουλευτής, θα αποδώσει τεράστιο πλούτο, ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του «χειμαζόμενου» ελληνικού λαού. 

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/90113.html 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ