2012-10-27 22:57:29
Φωτογραφία για «Χ»αμένος στη μετάφραση!
Με τον Δώνη στην κερκίδα και τις γνωστές αδυναμίες που παρουσιάζει μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα που είχε «κέρβερο» τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια!

Από την μία η Κέρκυρα που ερχόταν από τρία καλά αποτελέσματα με δύο νίκες επί των ΟΦΗ εντός και Πανιωνίου εκτός και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ εκτός. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που μετά την ήττα από τον Ατρόμητο μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία και έδειχνε ικανός να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο νησί των Φαιάκων, κράτησαν το αήττητο σερί τους, αλλά αυτοί που έχουν το δικαίωμα να χαμογελούν είναι μόνο οι γηπεδούχοι. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έφτασαν τους 9 βαθμούς και απομακρύνθηκαν και άλλο από τις τελευταίες θέσεις, ενώ αυτοί του Γιώργου Δώνη που παρακολουθούσε από την σουίτα όντας τιμωρημένος, έπεσαν στην 3η θέση, με τον Πανιώνιο να τους ξεπερνά.

Εκτός από τους βαθμούς, Κέρκυρα και ΠΑΟΚ σε ένα συνολικά κακό ματς μοιράστηκαν και τις ευκαιρίες με τους φιλοξενούμενους να έχουν αρχικά στο πρώτο μέρος μία τριπλή και οι γηπεδούχοι μία διπλή στην οποία μέσα ήταν και το δοκάρι.

Ανούσια πρωτοβουλία

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, μια αρχή που βρήκε τον ΠΑΟΚ να έχει μπει δυνατά και να ελέγχει το ματς. Ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Δώνη που κατέβηκε με πολλές απουσίες ναι μεν είχε την μπάλα, αλλά από την άλλη δεν ήξερε πως να την περάσει μπροστά στους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Ο Λάζαρ ήταν κακός, ενώ και ο Φωτάκης δεν βοήθησε σε κανένα σημείο στην ανάπτυξη, εκτός από τα μακρινά σουτ που έκανε. Οι γηπεδούχοι από την άλλη περίμεναν κοντά στην περιοχή τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν να βγουν στην αντεπίθεση, έχοντας σε εντυπωσιακή ημέρα τον Αναστασόπουλο.

Κατέβασε τα ρολά!

Ο τερματοφύλακας των «Φαιάκων» ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του. Ειδικά στο 14' δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κατέβασε τα ρολά. Αρχικά νίκησε τον Σαλπιγγίδη σε τετ α τετ, στην συνέχεια τα κατάφερε και στο σουτ του Αθανασιάδη και είδε με ευχαρίστηση τον Πέλκα να μην προλαβαίνει να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ και στο 21' νίκησε τον Σταφυλίδη και το μακρινό σουτ που επιχείρησε.

Δοκάρι για Κέρκυρα

Όμως την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου και του ματς συνολικά την έχασαν οι γηπεδούχοι. Οι παίκτες του Μάντζιου όπως αναφέραμε περίμεναν στην άμυνα και προσπαθούσαν στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χακόμπο με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Λεόν, με την μπάλα να πηγαίνει στον Τσουμάνη, ο οποίος από πολύ κοντά όμως την έστειλε στο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Χειρότερο το δεύτερο με μια ευκαιρία

Η επανάληψη ήταν χειρότερη από πλευράς ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι τον έλεγχο, αλλά του έλειπε το καθαρό μυαλό και ο παίκτης που στο κέντρο θα έκανε το κάτι παραπάνω, με την απουσία του Κάτσε να αποδεικνύεται τελικά πολύ πιο μεγάλη. Χαρακτηριστικό το ότι η Κέρκυρα κράτησε με άνεση πίσω και πως κινδύνεψε μόνο στο 54' όταν ο Αναστασόπουλος και πάλι νίκησε από το ένα μέτρο τον Σαλπιγγίδη, κρατώντας το μηδέν.

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο σφύριγμα με έναν βαθμό στο σακούλι τους, τους παίκτες της Κέρκυρας να πανηγυρίζουν και αυτούς του ΠΑΟΚ να είναι με κατεβασμένα κεφάλια γιατί πλέον απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τον Ολυμπιακό, πέφτοντας μάλιστα και στην 3η θέση.

MVP: Τέσσερις φορές κατέβασε τα ρολά κρατώντας το μηδέν. Ε δεν γινόταν να ήταν άλλος καλύτερος παίκτης του αγώνα από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας Νίκο Αναστασόπουλο.

Στο ύψος του: Όλη η Κέρκυρα στάθηκε στο ύψος της διευρύνοντας το αήττητο σερί της στους τέσσερις αγώνες, ένας μεγάλος αριθμός για μια ομάδα που έχει ως στόχο να μείνει στην κατηγορία.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λάζαρ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος έκανε συνεχώς λάθη στον χώρο του κέντρου, ενώ δημιουργικά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την ομάδα του.

Η γκάφα: Ωραίος και ο βαθμός για τους «Φαίακες», αλλά ρε Τσουμάνη είσαι μόνος με το τέρμα και πας και στέλνεις την μπάλα στο δοκάρι; Ε αυτή ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η γκάφα του σημερινού αγώνα στην Κέρκυρα.

Το στραγάλι: Μια χαρά τα πήγε ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου), με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για έναν ανύπαρκτο οφσάιντ που δόθηκε στον Σταφυλίδη, για το οποίο φυσικά φταίει ο βοηθός του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Καλή η υπεροχή, αλλά αν δεν έχεις τον παίκτη να σου περάσει μπαλιά μπροστά σε Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη δεν γίνεται να νικήσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, αλλά όχι τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει αυτό που είπαμε πριν. Έτσι έμεινε στο μηδέν, κάτι που ήθελε και αυτό φάνηκε και η Κέρκυρα, με τους «Φαίακες» μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου να αλλάζουν εκ νέου τις θέσεις 2-3, ρίχνοντας αυτή την φορά στην 3η τον «δικέφαλο του βορρά».

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Τσουμάνης (72’ Μπάρκογλου), Καραλής, Λεόν (78’ Τσοκάνης), Αγρίτης (67’ Γιάντσης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο (80’ Γιάννου), Έτο, Λάζαρ, Φωτάκης, Λίνο (73’ Κίτσιου), Πέλκας (61’ Γκαρσία), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ