2012-10-31 08:59:07
Φωτογραφία για ΟΧΙ  Στον Ολοκληρωτισμό
του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη

«ΟΧΙ», δεν θέλω να το πιστέψω, ούτε θέλω να το σκέπτομαι.

Κι’ ας το διάβασα και το ξαναδιάβασα πάλι και πάλι μέχρι που το αποστήθισα επώδυνα και ανεξίτηλα.

«…αυτός είναι ο νέος τύπος ανθρώπου, είναι το νέο είδος ανθρώπου που επιδιώκει να πραγματώσει ο Εθνικισμός»

Ναι, έτσι ακριβώς γράφει μεταξύ άλλων σε ιστοσελίδα της  η Χρυσή Αυγή  και στο τέλος της 10ης παραγράφου μιας  μπουρδόλογης πολιτικής μπροσούρας  με επικεφαλίδα « ΕΙΜΑΙ  ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ…»

Ναι, έτσι ακριβώς όπως το γράφω το διάβασα και είμαι σχεδόν βέβαιος πως  σε λίγο θα γράψουν και για τον εθνικιστικό ρεαλισμό.

Έτσι όπως παλιότερα κάποιες άλλες συγγενείς απόψεις έγραφαν και μιλούσαν για τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό και για τον «χόμο σοβιέτικους»!! 

Και όλα αυτά να μου έρχονται στο νου το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2012, μαζί με τους ακτιβισμούς της κατάφορτης  από ιστορικές ενοχές «εξαγνισμένης» σημερινής αριστεράς,  που δεν της φτάνουν οι 360 μέρες του χρόνου για να διαδηλώσει την δίκαιη οργή του κόσμου, αλλά  και ανήμερα στην εθνική επέτειο να θέλει για την προπαγάνδα και μόνον να στήνει  τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις και να αλλοιώνει μηνύματα και να μικραίνει ιερές μνήμες.


Ναι, την ώρα που οι μικροί μαθητές παρελαύνουν περήφανοι μέσα στην στολή τους και κοκκινίζουν ίσως όταν χάνουν το βήμα τους.

Την ώρα που οι μανάδες με φωτισμένα χαμόγελα και με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια ιερό σύμβολο--και όχι κοντάρια βίας, καμαρώνουν τα βλαστάρια τους.

Την ώρα που οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε με συγκίνηση τις περιγραφές των πατεράδων μας που οι πιο τυχεροί γύρισαν μόνον με ψείρες και με κρυοπαγήματα από την Πίνδο στον πόλεμο του 1940.

Στο πόλεμο και στο έπος του 1940, που δεν είναι «μύθος», όπως κάποιος  ανιστόρητος και μισαλλόδοξος έγραψε στη εφημερίδα «Αυγή», το επίσημο έντυπο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και με όλα αυτά θυμήθηκα πάλι το  ξεκίνημα μιας  ομιλίας μου σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ το 1977  με την προσφώνηση, «δημοκράτες, αντιφασίστες και αντικομμουνιστές νέοι της Νέας Δημοκρατίας».

Γιατί ολοκληρωτισμός δεν είναι μόνον ο φασισμός, κι ας ενοχληθούν oi αριστεροί φίλοι μου, που και η δική τους  πολύχρονη ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία και κυριαρχία έχει κι’ αυτή ιστορικά συμβάλει  στην αντιδημοκρατική εκτίναξη της Χρυσής Αυγής.

Όπως έχουν συμβάλλει μαζί με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, την εξαθλίωση του λαού και την ατιμωρησία των ενόχων, ο κυβερνητισμός, το σοβαρό έλλειμμα συντροφικότητας και η ηλίθια αριστερολαγνεία  «δημοκρατικής» πιστοποίησης του δικού μου παραταξιακού χώρου.

Γι’ αυτό και όσο είναι καιρός πολλά απ’ αυτά πρέπει να διορθωθούν γιατί το μαγαζί μπάζει, αφού η ώσμωση  καλά κρατεί….
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ