2012-11-02 02:07:05
Φωτογραφία για «Στη δίνη της λιτότητας η Ελλάδα»
Με ένα νέο άρθρο η γαλλική εφημερίδα Liberation σχολιάζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, οι οποίες έχουν αναθεωρηθεί προς το χειρότερο... τις οποίες θεωρεί ανησυχητικές, ενώ δεν αποκλείει να οδηγήσουν σε νέα ένταση στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι αγορές φαίνεται να έχουν ηρεμήσει και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ να έχει αποκλειστεί.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2013 που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση είναι ανησυχητικός και έχει ήδη ανατραπεί μέσα μόνο σ' ένα μήνα, ενώ παραθέτει και τα σχετικά νούμερα. Η ύφεση στην οικονομία θα συνεχιστεί το 2013 σε ποσοστό 4,3% και η πτώση του ΑΕΠ από την αρχή της κρίσης θα φθάσει το 25%, σχεδόν όπως σε μια οικονομία σε πόλεμο, σχολιάζει.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η αύξηση του χρέους, τονίζει η Liberation και προσθέτει ότι στο μέτωπο της ανεργίας η κυβέρνηση είναι «ακατανόητα αισιόδοξη» ότι θα μειωθεί στο 22,8%, ένας στόχος δύσκολα πραγματοποιήσιμος όταν τον περασμένο Ιούλιο άγγιζε το 25%.

Και επειδή η δόση λιτότητας έχει φέρει μέχρι στιγμής τόσο καλά αποτελέσματα, θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, σχολιάζει καυστικά το άρθρο
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ