2012-03-22 15:00:09
Φωτογραφία για Εφεξής ΑΠΟΕΛ...
Γράφει η Λώρη Κέζα

Δεν ξέρω πόσο κοστίζει ένα πλαστικό κάθισμα σε γήπεδο, δεν ξέρω και δεν θέλω να μάθω. Η αποκατάσταση των χιλίων καθισμάτων στο Ολυμπιακό Στάδιο θα κοστίσει κάμποσα - μαζί με τον ηλεκτρονικό πίνακα που κάηκε, μαζί με τα απανθρακωμένα κιόσκια, τα λιωμένα πλεξιγκλάς, τις ξηλωμένες πλάκες. Δεν είναι τιμωρία για τον Παναθηναϊκό να πληρώσει τις ζημιές, δεν είναι τιμωρία η επιβεβλημένη ήττα, οι τρεις βαθμοί που θα χαθούν εφέτος και οι δυο βαθμοί που θα χαθούν του χρόνου.

Δεν είναι καν τιμωρία η διακοπή της επιχορήγησης αν εφαρμοστούν οι ρήτρες επεισοδίων του ΟΠΑΠ. Ο Παναθηναϊκός ήταν μόνος του στο γήπεδο, δεν τον προκάλεσε κανείς, δεν είχε κόκκινες σημαίες ούτε κόκκινα πανιά. Μην έχοντας αντίπαλο για να πλακωθεί, πυρπόλησε το γήπεδο και τους αστυνομικούς. Μια ωραία τιμωρία λοιπόν είναι να αποκλειστεί από όλα τα γήπεδα, τα εγχώρια και τα ξένα, να αποκλειστεί ας πούμε για 5 χρόνια. Ακόμη καλύτερο είναι να διακοπεί το πρωτάθλημα για μερικά χρόνια ώστε να τιμωρηθούν οι χουλιγκανικοί σύνδεσμοι, οι ΠΑΕ που δεν ελέγχουν τους οπαδούς τους αλλά και οι υγιείς φίλαθλοι που επέτρεψαν στη μειονότητα να επιβληθεί.


Το μόνο που δεν βρέθηκε στο γήπεδο ήταν καλάσνικοφ - δεν βρέθηκε γιατί δεν χωρά σε σακίδιο. Κατασχέθηκαν όμως 50 λίτρα καύσιμα και άλλα πολεμοφόδια, κροτίδες, μολότοφ και τα τοιαύτα. Μαθαίνουμε ότι ορδές αλαφιασμένων εισέρχονταν στο γήπεδο χωρίς να υποβληθούν σε έλεγχο εισιτηρίων - κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνες οι ομάδες.

Από όλο αυτό το μαινόμενο πλήθος συνελήφθησαν 23 άτομα τα οποία θα έχουν την τύχη των συναγωνιστών τους: θα απολαύσουν τα χάδια της ελληνικής νομοθεσίας, δηλαδή θα ξαναβγούν σύντομα στους δρόμους για να κάνουν τα ίδια. Οι υπόλοιποι, οι φίλαθλοι της τιβί, θα μείνουν με την απορία: δεν σημειώνει κανείς τα ονόματα ταραχοποιών, για να απαγορευτεί η είσοδός τους στα γήπεδα;

Δεν έχουν κανέναν περιορισμό τις ώρες που παίζει η ομάδα τους; Θα μπορούσαν πριν από χρόνια να τους επιβάλλουν κοινωνική εργασία, να τους βάζουν να καθαρίζουν τουαλέτες νοσοκομείων την ώρα του ματς. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει αλλά πλέον δεν υπάρχει περιθώριο - παρεκτός αν περιμένουμε να υπάρξουν πολλοί νεκροί, ωσάν να μη φτάνει η ζωή του πιτσιρικά στη λεωφόρο Λαυρίου.

Τα οφέλη από τη διακοπή του πρωταθλήματος: γλιτώνουμε την επιχορήγηση των δεκάδων εκατομμυρίων, γλιτώνουμε τα έξοδα περιφρούρησης, τα έξοδα ιατρών και ασθενοφόρων. Και μην πει κανείς ότι εισπράττει το κράτος από αυτήν την υπόθεση: οι ΠΑΕ ούτε τον ΦΠΑ δεν αποδίδουν_ πέρα από τους εσχάτως συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι έχουν κάνει ρύθμιση και θα πληρώσουν τα χρέη του Αγίου Γκολπόστ.

Εν ολίγοις γύρω από το ποδόσφαιρο κινείται υπερβολικό χρήμα, που φεύγει από τα δημόσια ταμεία για να πάει σε τσέπες ιδιωτών, γίνεται υπερβολική φασαρία που την πληρώνει το κράτος, ζημιώνονται ατομικές περιουσίες χωρίς να αποζημιώνονται οι ιδιώτες. Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης, το απέδειξε η Μάργκαρετ Θάτσερ με το Football Spectators Act, με γενική ιδέα ότι πρέπει να συμβάλλουν όλοι: η αστυνομία, οι ομάδες αλλά κυρίως η μεγάλη μάζα των φιλάθλων. Μέχρι να καθαρίσει το τοπίο οι ελλαδίτες φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ ή του Ερμή Αραδίππου. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ