2012-11-07 10:45:04
Φωτογραφία για Τί αναφέρει ο παιδοχειρουργός του ΠΑΓΝΗ για τον τραγικό θάνατο του βρέφους
"Πιστεύω ότι έκανα το καθήκον μου... είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα δικαιωθώ" αναφέρει ο παιδοχειρουργός ο...

οποίος χειρούργησε το έντεκα μηνών βρέφος στο ΠΑΓΝΗ το οποίο κατέληξε στη ΜΕΘ του ιδρύματος, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς του.

Τί αναφέρει ο παιδοχειρουργός

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το δυσάρεστο γεγονός της απώλειας του βρέφους Κοσμαδάκη, αγόρι, παραθέτοντας ορισμένες παρατηρήσεις μου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα το καθήκον μου που είναι γνωστό σε όλη της περιφέρεια της Κρήτης, χειρουργώντας εκατοντάδες παιδιά με άριστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό.

Σέβομαι τον πόνο των γονέων και να είστε σίγουροι ότι συμπάσχω και εγώ για το ατυχές περιστατικό. Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, στους συναδέλφους μου, στην κοινή γνώμη, στον ιατρικό σύλλογο και στη δικαιοσύνη.


Είμαι πεπεισμένος στο τέλος ότι θα δικαιωθώ».

Με εκτίμηση,

Σακελλάρης Γεώργιος, χειρουργός Παίδων ΠΑΓΝΗ

Την ίδια ώρα δικαιοσύνη ζητούν οι γονείς του άτυχου βρέφους. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ξέσπασαν. ''Θέλουμε να πληρώσει αυτός που έσφαξε το παιδί μας, αν είχαμε χρήματα ίσως τώρα το αγγελούδι μας να ζούσε!'' είπαν συντετριμμένοι αλλά και οργισμένοι ο πατέρας και η μάνα του άτυχου αγοριού.

Ιατρικό λάθος δείχνει ο ιατροδικαστής

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκη ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος "Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση.''

Μάλιστα ο ιατροδικαστής δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άμεση αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία ξεπέρασε τη γραφειοκρατεία και έθεσε σε αργία το γιατρό τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά πριν μάλιστα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Ίδρυμα ενώ την Κυριακή το βράδυ εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 11 μηνών βρέφος εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού.

Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.

Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση, ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη ενώ ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια νεκροτομής μετά την προσφυγή της οικογένειας μέσω δικηγόρου.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ