2012-11-09 15:27:03
Φωτογραφία για Η «ΜΑΓΚΙΑ» ΤΟΥ ΖΑΡΝΤΙΜ ΜΕ ΤΑ... ΣΤΟΠΕΡ!
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχει δείξει ξεκάθαρα έως τώρα στα επίσημα ματς των ερυθρόλευκων πως υπολογίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που έχει στο ρόστερ του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει επιδιώξει να δημιουργήσει μια βασική ενδεκάδα που δεν αλλάζει με... τίποτα, αλλά αντίθετα να κρατάει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, δίνοντας συνεχώς ευκαιρίες χωρίς εξαιρέσεις και εναλλάσσοντας είτε λόγω προβλημάτων είτε λόγω τακτικής τις βασικές του επιλογές.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει παιχνίδι του Ολυμπιακού που να έχει αγωνιστεί με ίδια ενδεκάδα. Βέβαια στο κέντρο της άμυνας η εναλλαγή των στόπερ είναι... επικίνδυνο παιχνίδι, γι' αυτό και ο Ζαρντίμ το «δούλεψε» πολύ από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και τα πρώτα επίσημα ματς, μέχρι να καταλήξει στους «εκλεκτούς» του που ήταν τελικά το δίδυμο Κοντρέρας-Μανωλάς.

Με δεδομένη την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Πορτογάλος τεχνικός έπρεπε να «δέσει» γρήγορα τους νέους στην ομάδα Κοντρέρας, Μανωλάς, Σιόβας αλλά και τον «παλιό» Παπάζογλου που αποτελούν τις επιλογές του για το κέντρο της άμυνας και να πάρει, άμεσα αποτελέσματα, καθώς οι αγώνες ήταν συνεχόμενοι, δύσκολοι και σημαντικοί
. Η θέση των στόπερ είναι καθοριστική για την εικόνα της ομάδας και ο Ζαρντίμ όφειλε να το «δουλέψει» πολύ για να βρει τη λύση.

Το αποτέλεσμα σαφέστατα δικαίωσε τον Ζαρντίμ που όχι μόνο κατάφερε να «δέσει» το δίδυμο Μανωλά-Κοντρέρας, αλλά να έχει και πανέτοιμους τους Σιόβα, Παπάζογλου για να παίξουν όποτε χρειαστεί. Αλλωστε, σε 13 επίσημα ματς ο Ολυμπιακός έχει παίξει με τέσσερα διαφορετικά δίδυμα στο κέντρο της άμυνάς του, με αυτό βεβαίως των Μανωλά-Κοντρέρας να κυριαρχεί με 8 αγώνες.

Μανωλάς και Σιόβας βρίσκονται μαζί στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού σε τρεις αγώνες, ενώ από μία φορά έχουν παίξει μαζί Σιόβας-Κοντρέρας (στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) και Σιόβας-Παπάζογλου (μόλις τη δεύτερη αγωνιστική με τον Λεβαδειακό). Μάλιστα το δίδυμο των Σιόβα-Παπάζογλου ίσως κάνει την εμφάνισή του την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έπειτα από πολύ καιρό λόγω των τραυματισμών των Μανωλά και Κοντρέρας.

Ο Ολυμπιακός, μέσω του Ζαντίμ, βρήκε απάντηση στο μεγάλο ερωτηματικό της νέας του προσπάθειας όσο αφορά το κέντρο της άμυνας τόσο με την πείρα που του προσφέρει ο Κοντρέρας όσο και με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο των Μανωλά, Σιόβα και Παπάζογλου και φυσικά θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ανεβάζει στροφές και μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να αρχίσει προπονήσεις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ