2012-11-09 16:16:02
Φωτογραφία για “Σαράφηδες και Δανειστές...”
Γράφει ο Παναγιωτης Μπατσαριτσακης, Οικονομικός-Επιχειρηματικός, Σύμβουλος – Αναλυτής

Οι δανειστές… η λέξη που ακούμε κάθε μέρα πολλές φορές, η λέξη εφιάλτης, ο τρόμος όλων, χειρότεροι και από κατακτητές, πραγματικά αν αναλογισθεί κανείς το τι μας ...συμβαίνει, γίνεται συνειδητό ότι η χώρα και οι πολίτες ζουν τον χειρότερο εφιάλτη τους. Πριν λίγα χρόνια, μόνο στα ψιλά των οικονομικών ειδήσεων, των οικονομικών εφημερίδων έβλεπε κανείς την πορεία του δημόσιου χρέους.

Όμως ξαφνικά προέκυψε από το Καστελλόριζο η είδηση της εισόδου μας στο Δ.Ν.Τ και όχι μόνο, και από εκεί άρχισαν τα βάσανα.

Οι δανειστές άρχισαν να ζητούν, άρχισαν να απαιτούν, άρχισαν να επιβάλουν τους όρους τους χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν τα θύματα που θα προέκυπταν, γιατί μόνο από τους μικρούς και αδύναμους ζητούσαν και ζητούν να ικανοποιήσουν τις τοκογλυφικές ορέξεις τους.

Πολλά έγιναν και γίνονται κάθε μέρα με πρωταγωνιστές τους δανειστές. Ομως εξαιτίας τους αναπτύχθηκε και ένας νέος επαγγελματικός κλάδος 'οι Σαράφηδες', που μαζεύουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν οι άνθρωποι του λαού που με μόχθο, ιδρώτα και αίμα μάζευαν γενιές και γενιές, τηρώντας την παράδοση των οικογενειών μέσα στη πορεία του χρόνου και των γενιών.


Οι άνθρωποι του επαγγέλματος κάνουν τη δουλειά τους, όμως αυτοί που καταλήγουν εκεί είναι απελπισμένοι από την ανέχεια της κρίσης που προκαλούν οι ατελείωτες ορέξεις των δανειστών.

Μαζεύουν το χρυσό 'οι Σαράφηδες' από τους απελπισμένους και με τη σειρά τους αυτοί που έχουν τα μετρητά μαζεύουν το χρυσό, το τελευταίο κομπόδεμα του λαού.

Αυτό το βλέπουμε να το κάνουν και ισχυρά κράτη, δηλαδή να μαζεύουν εκατοντάδες τόνους χρυσού και να τους αποθηκεύουν στα θησαυροφυλάκια τους γιατί φοβούνται ποιος ξέρει τι.

Υπάρχει λοιπόν στενή σχέση των 'Σαράφηδων' και των δανειστών τόσο σε λαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατών.

Γιατί εξαναγκάζοντας οι δανειστές τους υπερχρεωμένους λαούς σε φτώχεια και πείνα, οδηγούν τους λαούς να καταθέτουν τα κειμήλια τους στους 'Σαράφηδες' και εκείνοι με την σειρά τους να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τόσο των κεντρικών τραπεζών τους όσο και των ισχυρών της γης. Χαρακτηριστικά θα πούμε ότι η Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2011 διέθετε 3.396 τόνους χρυσού συνολικής αξίας 133 δισεκατομμυρίων και μάλιστα μέρος του αποθεματικού το φυλάσσει σε άλλες χώρες.

Οι δανειστές λοιπόν πίνουν το αίμα του ανύποπτου λαού, αυτοί καταργούν το κοινοβούλιο και φαίνεται πως κάποιοι τούς προτιμούν περισσότερο από τα συμφέροντα του λαού.

Τα όσα γίνονται, τα όσα μέτρα έχουν ληφθεί ή σχεδιάζονται να ληφθούν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι μία καταβύθιση σε μία εσωτερική άβυσσο και να το πούμε πιο απλά, σχεδιάζουν επί χάρτου μόνο, γιατί είναι πρακτικά αδύνατον να ληφθούν και να εφαρμοστούν άλλα μέτρα.

Ξεπερνούν κάθε όριο ανθρώπινης και οικονομικής λογικής, κάθε όριο στοιχειώδους αξιοπρέπειας οι απαιτήσεις των δανειστών και μάλιστα βγήκε στις ειδήσεις ότι στα επόμενα μέτρα θα υπάρχει η απειλή πρόσβασης στο νερό, στο ρεύμα και σε άλλα αγαθά αν δε συμμορφωθούμε στα μέτρα που θα μας επιβάλουν.

Επιτέλους το τέλος πού είναι;

Η εξαθλίωση πού θα φτάσει;

Οι ταγοί μας ας κάνουν τη ρήξη.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

haniotika-nea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ