2012-11-10 21:52:21
Φωτογραφία για Πειραματόζωο και ανδρείκελα...!!!
Η Γερμανία σήκωσε ψηλά τον πήχυ για την εκταμίευση της μεγα-δόσης του δανείου. Η συνήθης κριτική είναι ότι το Βερολίνο εκβιάζει την Ελλάδα. 

Είναι προφανές ότι ο Σόιμπλε θέλει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα πριν εκταμιευτεί η δόση. Ζητάει να δοθούν προκαταβολικά σε γερμανικά συμφέροντα δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσια ακίνητη περιουσία. Επιμένει στη συγκρότηση ταμείου εκτός ελληνικού ελέγχου, ώστε κατά προτεραιότητα να αποπληρώνονται οι δανειστές. Πιέζει για την καθιέρωση του αυτόματου μηχανισμού ισοδυνάμων μέτρων, ώστε να λαμβάνονται συνεχώς σκληρότερα μέτρα χωρίς το θρίλερ των ψηφοφοριών στην ελληνική Βουλή.

Η λογική του Βερολίνου είναι σαφής: η τρόικα αναλαμβάνει να ξεπληρώνει τους δανειστές, ο ελληνικός προϋπολογισμός να γίνει πλεονασματικός από φέτος, δηλαδή είναι υπόθεση αυστηρώς... εθνική η επιβίωση του λαού. Με δεδομένο όμως ότι πολλά από τα έσοδα του ελληνικού προϋπολογισμού θα κατευθύνονται στο ταμείο για την αποπληρωμή των δανειστών, η σκληρή λιτότητα που επιβάλλεται ισοδυναμεί με σχέδιο αφρικανοποίησης της χώρας
. Σκηνές από το μέλλον της αφρικανοποίησης ήδη ζει η κοινωνία, με την έλλειψη φαρμάκων, με την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, με τη διάλυση των εισοδημάτων, με την εισβολή χρυσοθήρων "επενδυτών".

Τίποτε από όλα αυτά δεν μπήκε πάνω στο τραπέζι αιφνιδίως χθες. Υπήρχαν επί πολύ καιρό, ενυπάρχουν στο Μνημόνιο 2, εκφωνούνταν ανοιχτά με το τρομοκρατικό δίλημμα των εκλογών. Το είπε προ ημερών φωναχτά η Μέρκελ, απευθυνόμενη όχι μόνο στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, αλλά προς όλους τους Ευρωπαίους εταίρους: "Μια χώρα που έχει δημόσιο χρέος πάνω από το 80% του ΑΕΠ δεν μπορεί να έχει εθνική ανεξαρτησία". Δεν το άκουσαν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης; Γιατί πανικοβάλλονται σήμερα; Δεν το κατέγραψαν τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου; Γιατί ζώνονται οψίμως τα άρματα "κατά των ξεφτιλισμένων που μας εκβιάζουν";

Η υπόθεση με την καθυστέρηση της δόσης παραπέμπει στο μεγάλο παιχνίδι, στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο ακτές του Ατλαντικού για την πορεία της διεθνούς οικονομίας. Και κατά τούτο η Ελλάδα αποδεικνύεται για δεύτερη φορά "πειραματόζωο" των ισχυρών. Το παιχνίδι με τη δόση αποκαλύπτει τα αδιέξοδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το έγραψαν χθες στο κύριο άρθρο τους οι "New York Times", που ουσιαστικά καλούν την Ελλάδα να μην πιει το κώνειο της δόσης.

Η ελληνική ιδιομορφία, ωστόσο, αφορά την πολιτική κρίση και την αναδυόμενη εναλλακτική πρόταση εξουσίας της Αριστεράς. Οι πιστωτές θέλουν να δεσμεύσουν τη χώρα τώρα εφ' όλης της ύλης, με την υπογραφή μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων. Ώστε να καταστήσουν δυσχερέστερη την επαναδιαπραγμάτευση και την αλλαγή πορείας όταν έρθει η Αριστερά στην εξουσία. Θα διαψευστούν! Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή θα σαρώσει τέτοιες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση, καταρρέουσα και απονομιμοποιημένη, ερήμην του λαού και εις βάρος του λαού.

Πηγή / Η ΑΥΓΗ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ