2012-03-23 01:00:03
Φωτογραφία για Mπροστα στην κάλπη ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φορολογούμενους

Στα τεκμήρια διαβίωσης θα συνυπολογίζονται και τα τετραγωνικά μέτρα που αφορούν τις σοφίτες, τα πατάρια και τα υπόγεια των κατοικιών που νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο για τα αυθαίρετα. Αυτά θα λαμβάνονται υπ' όψιν ως βοηθητικοί χώροι (δηλαδή θα υπολογίζονται με 40 ευρώ το τ.μ.) για τη. διαμόρφωση του τεκμαρτού εισοδήματος των φορολογουμένων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται αρκετές άλλες διατάξεις φορολογικού χαρακτήρα:

- Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει σήμερα.

- Το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο από το έτος 2010 και τα επόμενα.

- Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

- Ενοποιείται η είσπραξη οφειλών φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, όταν το εισόδημα των φορολογούμενων υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ.

- Τα ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για την απλοποίηση του συστήματος και τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων

 OXI ALLO KAPBOYNO Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ