2012-11-13 18:43:01
Φωτογραφία για Κρήτη: Η Αντιτρομοκρατική αποκάλυψε το συνδικάτο του εγκλήματος - Ποιους καίνε τα στοιχεία
της Κατερίνας Μηναδάκη

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με τις εξελιγμένες μεθόδους της και όλα τα νέα δεδομένα εντοπισμού που έχει στη διάθεση της τέθηκε στη διάθεση των διωκτικών αρχών της Κρήτης για τον εντοπισμό και την καταγραφή στοιχείων αναφορικά με την... εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε απλώσει τα πλοκάμια της στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν αυτή που με τα μέσα της κατάγραψε 500 σελίδες συνομιλιών των εμπλεκόμενων. Πρόκειται για συνομιλίες που καταγράφηκαν και απομαγνητοφωνήθηκαν – όπως έγραψε από νωρίς το prismanews.gr - και αποδεικνύουν τις σχέσεις που είχαν μεταξύ τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτές οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αποτελούν εξάλλου και ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο μέσα στον ογκώδη φάκελο της μίας από τις δικογραφίες που αναμένεται να σχηματίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου που θα αναλάβει αυτό το βάρος.


Τα ... παρακλάδια της μαφίας

Στο μεταξύ η εισαγγελία Εφετών Κρήτης έχει ήδη δώσει εντολή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης έτσι ώστε να διαπιστωθεί η εμπλοκή λειτουργών του κράτους στην εγκληματική οργάνωση. Πιο συγκεκριμένα η Εισαγγελία Εφετών έδωσε εντολή να διερευνηθεί η εμπλοκή επιστημόνων που μέχρι τώρα είχαν την εντολή να συνεργάζονται με τις αρχές για την τήρηση των νόμων και της τάξης ωστόσο τώρα υπάρχουν οι πληροφορίες ότι δεν αποκλείεται να είχαν συνεργαστεί με ανθρώπους που κινούνταν στην παρανομία, και εξέδιδαν πιστοποιητικά αθωότητας για λογαριασμό τους.

Επιπλέον αναμένεται στην ίδια προκαταρκτική να διερευνηθεί και ο ρόλος ανθρώπων που έπρεπε να υπηρετούν τον νόμο και την τάξη αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι τελικά υπηρετούσαν μόνο τους παράνομους και την τσέπη τους. Για όλους αυτούς το λόγο έχει η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και όχι η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρουν τώρα οι πηγές.

Υπόθεση από τα παλιά Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή ομοιάζει σε πολλά σημεία με μία παλαιότερη υπόθεση, τέσσερα περίπου χρόνια πριν, που ερευνούσε και τότε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου και είχε άμεση σχέση με βαρυποινίτες, ναρκωτικά, πιστοποιητικά αθωότητας και εμπλοκή επιστημόνων.

Οι πρωταγωνιστές

Πιο αναλυτικά, άτομα υπεράνω υποψίας, στενοί συνεργάτες των διωκτικών αρχών, υπερασπιστές του νόμου και της τάξης αλλά και πολίτες με παραβατική συμπεριφορά βρίσκονται από το πρωί είτε στα χέρια των διωκτικών αρχών, είτε στο μικροσκόπιο τους στα πλαίσια μίας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε σε τρεις νομούς της Κρήτης.

Διακόσιοι και πλέον αστυνομικοί σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι από το πρωί, όπως αποκάλυψε το prismanews.gr, έχουν συλλάβει 14 άτομα ενώ έχουν ήδη εντοπίσει και 4 συνεργούς τους στη φυλακή και αναζητούν ακόμα 2 άτομα, που φέρονται ως οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης που είχε τον έλεγχο όλων των χασισοφυτειών στους τρεις νομούς της Κρήτης το καλοκαίρι του 2012, ενώ η δράση τους επεκτείνονταν και τον τομέα των όπλων, της ζωοκλοπής αλλά και της διακίνησης γυναικών.

Στην εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να εμπλέκονται 3 αστυνομικοί, δύο από το Λασίθι και ένας από το Ηράκλειο, γνωστοί επιστήμονες αλλά και άτομα πολύ γνωστών οικογενειών από τη Ρίζα του Ψηλορείτη που κατά καιρούς με τη δράση τους έχουν απασχολήσει τις αρχές. Πρόκειται για σόγια που "πατάνε" σε τρεις νομούς και έτσι εύκολα μπορούσαν να απλώσουν τη ... δράση τους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και κάποιοι έξω.

Όλοι αυτοί είχαν στήσει μία εγκληματική οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας και έστηναν χασισοφυτείες σε ολόκληρη την Κρήτη, διακινούσαν το εμπόρευμα και πλούτιζαν από αυτό ενώ την ίδια στιγμή είχαν βρει τον τρόπο να μένουν τις περισσότερες φορές στο απυρόβλητο. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι είχαν βρει τον τρόπο να διακινούν όπλα, εξάλλου η εμπλοκή ενός αστυνομικού στην υπόθεση εξετάζεται σε αυτό ακριβώς το θέμα. Παράλληλα φαίνεται ότι είχαν εμπλοκή και σε πάρα πολλές υποθέσεις ζωοκλοπών αλλά και σε υποθέσεις trafficking. Όλα τούτα φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι γινόταν με την ανοχή, σε κάποιες περιπτώσεις, φορέων και αρχών χωρίς ποτέ να υποψιάζεται κανείς τίποτα.

Η οργάνωση αυτή λειτουργούσε με ρόλους και άρτια δομή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους μέχρι τώρα οι αρχές. Οι εγκέφαλοι είχαν στη δούλεψη τους ανθρώπους στους οποίους έδιναν εντολές και εκείνοι εκτελούσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μάλιστα, με αυτό το δεδομένο δεν αποκλείεται η δικογραφία που θα σχηματιστεί να μην είναι μία αλλά περισσότερες αφού οι συλληφθέντες και οι εμπλεκόμενοι δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τους 50.

Έρευνες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται ακόμα και 500 απομαγνητοφωνημένες σελίδες από συνομιλίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση όπου φαίνεται ο ρόλος του κάθενός στην οργάνωση. Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς έκαναν και όσα τρανταχτά ονόματα επιστημόνων ακούγονται ότι συνδέονται με κάποιο τρόπο στην όλη ιστορία. Αυτό το κομμάτι της έρευνας ωστόσο αφορά και το Εφετείο Κρήτης, εκτός από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ώρες αφού οι έρευνες συνεχίζονται παρουσία όχι μόνο των ανδρών της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται από χθες στην Κρήτη, αλλά και του εισαγγελέα Εφετών Νικόλαου Μαρκάκη που ασχολείται με την υπόθεση. Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι η υπόθεση εξετάζεται και τμηματικά, δηλαδή δεν ασχολείται με όλο το θέμα η ελληνική αστυνομία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και κομμάτια που ασχολείται το Εφετείο!

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστρέφει και ενημερώνει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστρέφει και ενημερώνει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ