2012-11-14 13:26:41
Φωτογραφία για S.O.S. από τους αγρότες της Ιεράπετρας
Η πρόεδρος της Αγροτικής Επιτροπής εκφράζει την αγωνία των αγροτών του Δήμου Ιεράπετρας για το αβέβαιο μέλλον διάθεσης των προϊόντων της περιοχής μας. Η περιοχή μας είναι κατεξοχήν γεωργική. Κύρια γεωργικά προϊόντα είναι τα κηπευτικά και το ελαιόλαδο.

1. Στα πεδινά καλλιεργούνται περίπου 12000 στρ. θερμοκηπίων και ζούν από αυτά 2500 οικογένειες. Τα παραγόμενα κηπευτικά μας είναι ασφαλή, όπου και αν πωλούνται. Οι καλλιέργειες γίνονται με πιστοποίηση σύμφωνα με τους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής και η πιπεριά κατά 95%με ολοκληρωμένη διαχείριση.

Ελέγχονται ως προς τα υπολείμματα από τις ελληνικές υπηρεσίες ,και τα εργαστήρια των super markets του εξωτερικού όπου απευθύνονται.

Είναι αγορές που έχομε μπει με πολλή προσπάθεια, και συχνά βρισκόμαστε εκτός όταν δεν τηρείται η νομοθεσία για την οποία κρινόμαστε αυστηρά.

Οι παραγωγοί μας έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στις θερμοκηπιακές κατασκευές, και πληρώνουν ιδιωτικές εταιρίες για την παρακολούθηση της καλλιέργειας και την πιστοποίηση του προϊόντος. Πολλές φορές δεν καλύπτουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά ξέρουν ότι αυτό είναι μονόδρομος για την επιβίωσή τους.


2. Οι ορεινές μας κοινότητες υφίστανται ακόμα λόγω της ελαιοκαλλιέργειας. Παράγονται περίπου 5000 τόνοι εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την ποικιλία Κορωνέικη. Χρειάζεται όμως να προστατευθεί ως ΠΓΕ και να αποκτήσει ταυτότητα (brand name).

Και τα δύο προϊόντα πλήττονται από τη συμφωνία ΕΕ και Μαρόκου με την οποία ελευθερώθηκαν οι συναλλαγές των γεωργικών προϊόντων.

Σκεφτόμαστε ότι στην περιοχή μας θα συρρικνώνεται συνεχώς η αγροτική παραγωγή και τα παιδιά μας δεν θα έχουν μέλλον στον τόπο τους αφού μετά την γεωργία θα χάνονται και άλλα εξαρτώμενα από αυτήν επαγγέλματα.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να παρέμβετε για την προστασία των προιόντων μας . Πηγή: flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ