2012-11-17 21:25:06
Φωτογραφία για Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0
Με πρωταγωνιστή τον Ντιακιτέ και σκόρερ τους Μήτρογλου και Σιόβα, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Κέρκυρα στο ντεμπούτο του Ζαραδούκα μετά από 2 χρόνια!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να έχουν μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο και αποφασισμένοι να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ. Δεν είναι τυχαίο πως στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης οι Πειραιώτες είχαν προλάβει να φτιάξουν τέσσερις φάσεις για γκολ. Παρόλα αυτά, ούτε η κεφαλιά του Παπάζογλου (1') και του Μοδέστο (14'), ούτε το σουτ του Χολέμπας (5') και του Μήτρογλου (12') δεν βρήκαν στόχο και έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Ο Ντιακιτέ σέρβιρε, ο Μήτρογλου κέρασε (1-0)

Οι χαμένες ευκαιρίες δεν πτόησαν τους ποδοσφαιριστές του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που αύξησαν την πίεσή τους και έδειχναν ξεκάθαρη διάθεση να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο μέχρι να σκοράρουν. Το 1-0 δεν άργησε να έρθει και το πέτυχε ο "πιστολέρο", Κώστας Μήτρογλου. Ο Γκρέκο έδωσε πάσα δεξιά στον Ντιακιτέ, εκείνος έβγαλε σέντρα ακριβείας με τη μια και ο Έλληνας επιθετικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό.


Όλα πλέον ήταν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από τους "Φαίακες" και εξακολουθούσαν να δημιουργούν φάσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία. Στο 28' και πάλι ο εξαιρετικός Ντιακιτέ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, όμως το ψαλιδάκι του Αμπντούν έδιωξε σωτήρια ο Βενέτης. Από κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είδαμε ένα σουτ από κάθε ομάδα. Ένα του Μήτρογλου (39') και ένα του Γιάντση (45').

Στημένη φάση=γκολ για τον Ολυμπιακό (2-0)

Στην επανάληψη, η λογική έλεγε πως ο Ολυμπιακός θα έριχνε στροφές, όμως οι Πειραιώτες δεν έδειχναν τέτοια διάθεση. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, ήταν το ίδιο απειλητικοί μπροστά από την εστία του Στρατηλάτη και το 2-0 ήταν θέμα χρόνου. Στο 56' ο Αμπντούν εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Στρατηλάτη έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Άλλο ένα γκολ του Ολυμπιακού από στημένη φάση!

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης όμως όσο περνούσαν τα λεπτά έριχναν στροφές, αφού και ο Πορτογάλος προχώρησε σε αλλαγές. Στο 74' μάλιστα, οι "Φαίακες" είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και να ξαναμπούν στο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Φέισα, ο Γιάντσης βγήκε απέναντι από τον Κάρολ, όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Από κει και πέρα, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι Νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν ευκαιρίες να αυξήσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όμως δεν τα κατάφεραν, αφού ο Τζιμπούρ είχε ένα άστοχο σουτ και μια άστοχη κεφαλιά και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαραδούκας, μετά από δύο χρόνια παραμονής του στο Λιμάνι.
sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ