2012-11-20 19:56:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ΚΡΗΤΗ II - Πάνω απο 20 οχήματα καταστράφηκαν - Ολοσχερώς κάηκαν 3 νταλίκες
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ. Μέσα στο γκαράζ παραμένουν ακόμα τρεις νταλίκες ενώ συνολικά καταστράφηκαν περισσότερα από 20 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά να προκλήθηκε από ψυγείο νταλίκας που έπαθε βραχυκύκλωμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε εύφλεκτο φορτίο χωρις να έχει δηλωθεί.

Από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, οι νταλίκες έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες και χρειάστηκε η συμβολή ειδικού γερανού για να βρουν από το γκαράζ. Στο σημείο όπου έχει δέσει το Κρήτη ΙΙ παραμένουν σε επιφυλακή το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης» καθώς και επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης.

Νωρίτερα οι Πυροσβέστες, με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους είχαν καταφέρει να βγάλουν μέσα από το πλοίο δεκάδες φορτηγά. Έμπαιναν στο εσωτερικό του πλοίου με ειδικές συσκευές, διέκριναν, μέσα από τους καπνούς τις πινακίδες των φορτηγών, στη συνέχεια ζητούσαν τα κλειδιά από τους ιδιοκτήτες και ξαναέμπαιναν μέσα για να τις απομακρύνουν.


Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ, πλοικτήτριας εταιρείας του Κρήτη ΙΙ:

"Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει ελεγχθεί πλήρως, από το πλήρωμα. Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν αποβιβασθεί ασφαλώς. Οι επιβάτες για το δρομολόγιο που δεν εκτελέσθηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά τους. Τα επόμενα δρομολόγια ΠΑΤΡΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΤΡΑ θα εκτελεστούν κανονικά".

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ