2012-11-21 13:42:04
Φωτογραφία για ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ υποχωρούν μετά την ανακοίνωση ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα για να συμφωνήσει με το ΔΝΤ σχετικά με τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους, που είναι αναγκαία  προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί 0,20%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ καταγράφει απώλειες 0,41% και διαμορφώνεται στα 1,2763 δολάρια, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν ότι θα υπήρχε σήμερα απόφαση για την Ελλάδα.

Η ισοτιμία του ευρώ δεν απέχει πολύ από τα χαμηλά επίπεδά της λίγο πριν την ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο της πολιτικής της για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, με στόχο να μετριασθούν οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων.

«Θεωρώ ότι η Ευρωζώνη τελικά θα αποδεσμεύσει τα χρήματα προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη συμφωνήσει στην επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του στόχου για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής για την αγορά συναλλάγματος στην τράπεζα Tokyo - Mitsubishi.

Το ευρώ υφίσταται πιέσεις και λόγω του φάσματος της ύφεσης που πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη καθώς και της αβεβαιότητας που υπάρχει για την Ισπανία, η οποία δεν έχει ζητήσει ακόμη οικονομική βοήθεια και αντιμετωπίζει την απειλή της απόσχισης της μεγαλύτερης περιφέρειάς της, της Καταλονίας, όπου θα διεξαχθούν την Κυριακή εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενοχλήσεις και ο Λάζαρ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενοχλήσεις και ο Λάζαρ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ