2012-11-22 01:15:20
Φωτογραφία για CL,Group D:Πρωτιά για Ντόρτμουντ,αποκλεισμός για Σίτι
Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το 1-1 στο Μάντσεστερ με 10 παίκτες και απέκλεισε την Σίτι, παίρνοντας την πρόκριση μαζί με την Ντόρτμουντ που νίκησε 4-1 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και εξασφάλισε την κορυφή

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισαν την πρόκριση στους "16" του Champions League, με τους Γερμανούς να "κλειδώνουν" και την πρώτη θέση.

Η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε νοκ-άουτ μετά την ισοπαλία με 1-1 με την Ρεάλ στην Αγγλία και πλέον την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει απλά την 3η θέση.

Ο Άγιαξ, ο οποίος έχασε με 1-4 στην Ολλανδία από την Ντόρτμουντ, έχει έναν βαθμό περισσότερο από την Σίτι, ενώ παίζει στην Μαδρίτη, με τους "πολίτες" ναπαίζουν στην Γερμανία.

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ 1-1

Σκόρερς: 73' πέν. Αγκουέρο / 10' Μπενζεμά

Γήπεδο: "Σίτι οφ Μάντσεστερ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Από την εξαιρετική σέντρα του Άνχελ ντι Μαρία από δεξιά ο Καρίμ Μπενζεμά βγήκε μόνος με τον Τζο Χαρτ και πιάνοντας το πλασέ στην κίνηση τον "εκτέλεσε" ανοίγοντας το σκορ για την Ρεάλ στο 10'.


Πέντε λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλάσαρε περνώντας την μπάλα πάνω τον Χαρτ, αλλά ο Κολάροβ πρόλαβε και έδιωξε πριν περάσει την γραμμή.

Στο 73' ο Άλβαρο Αρμπελόα ανέτρεψε τον Σέρχιο Αγκουέρο στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ισπανό αμυντικό.

Ο Αγκουέρο ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Κασίγιας από τα 11 βήματα και ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας τεράστια ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά και τους "πολίτες" να έχουν παίκτη παραπάνω, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

ΣΙΤΙ (3-5-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Μάικον, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Νασρί, Νταβίντ Σίλβα, Ντζέκο, Αγκουέρο.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπένζεμά.

*κόκκινη  73' Αρμπελόα

Άγιαξ - Ντόρτμουντ 1-4

Σκόρερς: 86' Χούσεν / 8' Ρόις, 36' Γκέτσε, 41' και 67' Λεβαντόβσκι

Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς στο Άμστερνταμ με κοντινό πλασέ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μάριο Γκέτσε.

Από δημιουργός έγινε εκτελεστής ο Γκέτσε στο 36', όταν και "ταλαιπώρησε" τον Φαν Ράιν και με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Φερμίρ για το 0-2.

Το 3ο γκολ της Ντόρτμουντ ήρθε πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 41' με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά την απόκρουση του Φερμίρ σε σουτ του Γκέτσε.

Ο Πολωνός στράικερ σκόραρε ξανά στο 67' με διαγώνιο σουτ από δεξιά, έπειτα από σέντρα και πάλι του Γκέτσε, ενώ ο Χούσεν στο 86' με σουτ που κόντραρε σε αμυντικό μείωσε για τον Άγιαξ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν Ράιν, Αλντερβάιρελντ, Μόισαντερ, Μπλιντ, Κρίστιαν Πόουλσεν, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Λουκόκι, Μπούριχτερ, Σιμ ντε Γιονγκ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σβεν Μπέντερ, Γκιουντογάν, Γκέτσε, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόβσκι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 11 (10-5)

2. Ρεάλ 8 (11-8)

3. Άγιαξ 4 (7-12)

4. Μάντσεστερ Σίτι 3 (7-10)

Η τελευταία αγωνιστική (04/12)

Ρεάλ - Άγιαξ

Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ