2012-03-23 19:00:08
Φωτογραφία για Η... χαρμολύπη της Μαριάννας Πυργιώτη
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Η κυριακάτικη εφημερίδα που έφερε στο φως τους προκλητικούς μισθούς της πτωχευμένης Ν. ΠΟΛ.ΑΝ. περιορίστηκε στην αναφορά ορισμένων (προσώπων και αμοιβών). Πιθανότατα, οι πληροφορίες ήταν περιορισμένες και ουδεμία προσπάθεια τελέστηκε για την συγκάλυψη φίλων και γνωστών.

Ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η διαμορφωμένη κατάσταση στο ένδοξο think tank της ΝΔ, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Δημοκρατίας, που διαχρονικά έχει προσφέρει ριζοσπαστικές μελέτες, εξαιρετικές αναλύσεις και προτάσεις που αποτελούν σημείο αναφοράς για την διαμόρφωση κατευθυντήριων πολιτικών γραμμών και θέσεων στη σύγχρονη ελληνική μεταπολιτευτική, πολιτική ιστορία.

Αυτή τη περίοδο, το Ινστιτούτο είναι επιστημονικά παροπλισμένο, αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των νέων επιστημόνων που με ζήλο και διάθεση βοηθούσαν καταλυτικά στην παραγωγή έργου, λόγω της δυσχερούς οικονομικής θέσης που βρίσκεται το όλον κόμμα
. Για το λόγο αυτό, η Γενική Διευθύντρια, δημοσιογράφος και Αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαριάννα Πυργιώτη φέρεται να είναι βαθύτατα στενοχωρημένη, καθώς βρέθηκε στην ευτυχή συγκυρία να (διο)οριστεί σε μια τόσο σημαντική θέση, αλλά ταυτόχρονα η θητεία της -λόγω των συγκυριών- δεν συνδυάζεται με μέρες παραγωγικότητας και απτής προσφοράς στην αναδιαμόρφωση της ιδεολογικής πλατφόρμας της Συντηρητικής Παράταξης. Kαι αυτή η πραγματικότητα, την λυπεί, καθότι διακρίνεται για την τελειομανεία της.

Την ίδια στιγμή, γεννάται το ερώτημα αν η κ. Πυργιώτη, εξαιτίας αυτής της μη ουσιαστικής προσφοράς, έχει παραιτηθεί από τις μισθολογικές απολαβές της (φημολογείται ότι αγγίζουν τα 5000 ευρώ) κι αν απλά περιορίστηκε στο όποιο αντάλλαγμα της προσφέρει η παράλληλη (άμισθη άραγε;) θέση της αναπληρώτριας Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ν.Δ.

Σε περίπτωση που η κ. Πυργιώτη μας τιμήσει και απαντήσει για το ποιό είναι το οικονομικό λαμβάνειν απ᾽τη ΝΔ, αναμένουμε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ότι κόντρα στις διακηρύξεις του Προέδρου της Ν. ΠΟΛ. ΑΝ. για πάταξη της οικογενειοκρατίας, ο γιος της απασχολείται (άμισθα άραγε;) στη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος, υπό την καθοδήγηση του κ. Ε. Στυλιανίδη. Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ