2012-03-24 22:35:13
Φωτογραφία για Το Scudetto του «Ίμπρα»!
Ο Σουηδός σταρ έκανε ξανά τη διαφορά καθώς με δύο δικά του γκολ στο β' ημίχρονο η Μίλαν νίκησε (2-1) την Ρόμα και είναι πιο κοντά στον τίτλο.

Οι Ροσονέρι έχουν το προβάδισμα αντί της Γιουβέντους στη μάχη του πρωταθλήματος, πολύ απλά επειδή ο Ιμπραΐμοβιτς είναι σε αυτούς και όχι στους Τορινέζους. Αυτός κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του Scudetto και αποδείχθηκε ξανά στον αγώνα με τους Τζιαλορόσι.

Το ματς στο «Σαν Σίρο» άρχισε με την Μίλαν να πιέζει -και να χάνει στο 10λεπτο τον Τιάγκο Σίλβα με μυικό τραυματισμό- και την Ρόμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Ετσι, οι γηπεδούχοι κέρδιζαν συνεχώς μπάλες στο χώρο του κέντρου και έβγαιναν μπροστά, χωρίς πάντως να δημιουργούν κάποια καθαρή ευκαιρία. Για να έρθει κάποια τέτοια έπρεπε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό, όταν ο Ελ Σαραουί σούταρε και η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι, με τον Νοτσερίνο να μην τα καταφέρνει στην επαναφορά.


Η Μίλαν δεν εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, η Ρόμα το έκανε με τη δική της και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, καθώς στο 44' μετά από λάθος απομάκρυνση των Ροσονέρι ο Ντε Ρόσι σούταρε και ο Οσβάλντο έβαλε το πόδι του από κοντά για το 0-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τότι δέχθηκε... δώρο από τον Αμπιάτι αλλά αντί να σουτάρει πήγε για λόμπα και από εκεί και πέρα το ζητούμενο για την Ρόμα ήταν να κρατήσει το προβάδισμα τουλάχιστον ως το 60', ώστε να αγχωθούν οι Ροσονέρι. Σε ακόμη ένα ματς, όμως, της Μίλαν ο αντίπαλος έκανε πέναλτι για χέρι σε σουτ και έτσι η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βγήκε από τη δύσκολη θέση.

Αυτή τη φορά ο κλήρος έπεσε στον Ντε Ρόσι σε ένα σουτ του Αμπροζίνι, ο διαιτητής Ματζολένι έτρεξε αμέσως προς τη βούλα, ο Χάιντσε διαμαρτυρόταν έντονα για επιθετικό φάουλ πριν η μπάλα πάει στον Αμπροζίνι και ο Ιμπραΐμοβιτς με το 8ο φετινό του πέναλτι ισοφάρισε, αλλάζοντας την ψυχολογία των δύο ομάδων. Ο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον Μπόατενγκ αντί του Εμάνουελσον, ενώ ο Λουίς Ενρίκε έβγαλε τους Τότι και Μπορίνι και έβαλε τους Πιάνιτς και Μπόγιαν αντίστοιχα.

Η Μίλαν μέχρι και το 70' είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως και δεύτερο δοκάρι σε ένα δυνατό σουτ του Μουντάρι, με την Ρόμα να αποφασίζει κάπου εκεί να βγει μπροστά, να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να ψάξει αυτή το δεύτερο γκολ. Οι Ρωμαίοι έδειχναν, όντως, να ελέγχουν την κατάσταση αλλά από το... πουθενά ήρθε το 2-1 για την Μίλαν, λόγω Ιμπραΐμοβιτς.

Μια μπαλιά... μάλλον της απελπισίας από το αριστερό άκρο της άμυνας των Ροσονέρι, στο 83', έπιασε στον ύπνο τον Κίερ και ο Ζλάταν πήρε την μπάλα, την πέρασε πάνω από τον Στεκέλενμπουργκ που έβγαινε και στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει στον αέρα τον Κίερ και με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 2-1!

Με αυτή τη νίκη η Μίλαν πήγε στους 63 βαθμούς και περιμένει, πιο χαλαρή αφού πήρε το τρίποντο, να δει τι θα κάνει το βράδυ της Κυριακής η Γιουβέντους (έχει 56) στο ντέρμπι με την Ιντερ.

Οι συνθέσεις

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μπονέρα, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα (10' Τζαμπρότα), Μεσμπά, Νοτσερίνο, Αμπροζίνι, Μουντάρι, Εμάνουελσον (55' Μπόατενγκ), Ιμπραΐμοβιτς, Ελ Σαραουί (86' Ακουιλάνι).

Ρόμα (Λουίς Ενρίκε): Στεκέλενμπουργκ, Ρόσι, Κίερ, Χάιντσε, Ταντέι, Γκάγκο (79' Λαμέλα), Ντε Ρόσι, Μαρκίνιο, Μπορίνι (57' Μπόγιαν), Τότι (57' Πιάνιτς), Οσβάλντο.
www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ