2012-12-08 15:35:03
Φωτογραφία για Δυο καπνισμένες κάνες και η Ελλάδα
του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Δεν μπήκαμε στο ΔΝΤ γιατί χρεοκοπήσαμε ή θα χρεοκοπούσαμε αλλά για να χρεοκοπήσουμε. Αναρωτήθηκε κανείς αφού το ΔΝΤ και γενικά η Τρόικα μας βοηθάνε γιατί αυξάνει το χρέος;

Απλά για να μεγαλώσει όσο πάει και να σπάσουν οι αμυντικές πολιτικές γραμμές μπροστά στην επιθετική της τρόικας.

Το ΔΝΤ και η Ευρώπη δηλαδή η Γερμανία είχαν και έχουν διαφορετικούς σκοπούς.

Το μεν ΔΝΤ να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία , η μεν Ευρώπη (Γερμανία) να σταθεροποιήσει και να παραμείνει το ευρώ σκληρό νόμισμα. Λόγω το μεγάλων πακέτων χρηματοδότησης έπρεπε η ευρωπαϊκή τράπεζα να τυπώνει ευρώ. Όταν τυπώνονται πολλά ευρώ, το ευρώ από σκληρό γίνεται μαλακό νόμισμα.

Το μεν ΔΝΤ κατάφερε τον στόχο του ( objective όπως το λένε στα επιτελεία οικονομικών εγκλημάτων) να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία. Με τα πολλά μνημόνια. Αυτό αποδεικνύεται με το ότι ζήτησε μείωση του δημόσιου χρέους με > του. Τώρα αποφάσισαν να το κουρέψουν. Τώρα που τα σχέδια ξεπουλήματος γίνονται πραγματικότητα. Για αυτό και η σύγκρουση Lagard και Merkel. Η Μέρκελ όμως δεν πήρε ότι ήθελε και επιτέθηκε στην Lagard , καταφέρνοντας να την πείσει να συνεχιστούν τα μέτρα.


Δύο σκοποί, δύο στόχοι, δύο καραμπίνες και στην μέση η Ελλάδα και ο Έλληνας.

Ο ένας πυροβόλησε εύστοχα. Το ΔΝΤ πέτυχε τον σκοπό του.

Ο άλλος συνεχίζει και πυροβολεί. Η Γερμανία έχει σκοπό να κάνει την Ελλάδα φτωχή με σκληρό νόμισμα. Εκεί που αγόραζε ο Έλληνας πολίτης γερμανικά προϊόντα , τώρα να τα φτιάχνει με ελάχιστο κόστος. Αυτό προσπαθεί η Γερμανία. Θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να το πετύχει.

Θα διαλυθεί κάθε τι που είναι στημένο σωστά ή λανθασμένα για να εδραιώσει την κυριαρχία της στα βαλκάνια και στην Μεσόγειο. Δεν είναι τυχαίο που κλείνει συμφωνίες με Ρώσους για να τους καλοπιάσει και να γίνουν συνέταιροι στην Μεσόγειο.

Μέχρι βέβαια να έρθει το Ισραήλ και εμμέσως πάλι η Αμερική να διεκδικήσουν τα ίδια πράματα.

Συμπέρασμά μου;

Δύο κόκορες πολεμούσαν σε ξένο αχυρώνα.

Ο . Οι ιδιοκτήτες οι Έλληνες πρέπει να διεκδικήσουν και να πολεμήσουν αυτούς που τους καπηλεύονται, όχι όμως στα καπηλειά ,ούτε στα καφενεία.

Θέλει κοινή απόφαση. Η ευκαιρία θα φανεί. Η ευκαιρία έρχεται όταν είσαι έτοιμος. Λένε ότι την ευκαιρία την πιάνεις από τα μαλλιά και αυτή η ευκαιρία έχει πολύ μαλλί.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ