2012-12-28 12:26:17
Φωτογραφία για SOS για τις καμινάδες από την Πυροσβεστική
Την προσοχή εφιστά ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου, με βάση τα συχνά κρούσματα πυρκαγιών σε καμινάδες σπιτιών... Σχολαστική συντήρηση και μακριά από εύφλεκτα υλικά, τονίζει ο κ.Αραβιάκης.

Δεν πρόλαβε να "πιάσει" καλά καλά το κρύο και η πυροσβεστική υπηρεσία ... δεν προλαβαίνει να σπεύδει σε περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών σε καμινάδες σπιτιών. Άλλωστε η "κυριαρχία" των τζακιών έναντι άλλων τρόπων θέρμανσης, φέτος, έχει παίξει το ρόλο του, όμως σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου, Κωνσταντίνο Αραβιάκη, η κύρια αιτία των πυρκαγιών σε καμινάδες εντοπίζεται στην πλημμελή συντήρηση και το μη καθαρισμό.

Σύμφωνα με τον κ.Αραβιάκη, οι καμινάδες δεν καθαρίζονται όσο θα έπρεπε, ενώ επίσης καταγράφονται απροσεξίες, καθώς οι καμινάδες ακουμπούν σε πρόχειρες κατασκευές, πέργκολες ή άλλα έπιπλα από εύφλεκτα υλικά.

Εξίσου μεγάλο είναι και το πρόβλημα που προκύπτει και με τις ξυλόσομπες, για τις οποίες ισχύει επίσης ότι δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε υλικά ή αντικείμενα που εύκολα "αρπάζουν" φωτιά.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί σε σπίτια με ανήμπορα άτομα ή ηλικιωμένους, τονίζει ο κ.Αραβιάκης, προκειμένου να μην υπάρξουν τραγικά συμβάντα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ