2012-12-30 21:37:03
Φωτογραφία για Από βδομάδας για την μεθοδολογία της PIMCO
Από βδομάδας αναμένεται η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) να ανακοινώσει την επιλογή του οίκου που θα αναλάβει την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού... ελέγχου του χρηματοπιστωτικού τομέα που διενεργεί η εταιρεία PIMCO. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ Αλίκη Στυλιανού ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι νομικοί όροι των προσφορών, μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. "Είμαστε δεσμευμένοι με βάση τη διαδικασία των προσφορών να υλοποιήσουμε κάποιες διαδικασίες, οι οποίες και λόγω των εορτών των Χριστουγέννων σημείωσαν μια μικρή καθυστέρηση", είπε. Η κ. Στυλιανού σημείωσε ότι η επιλογή του ανεξάρτητου οίκου για έλεγχο της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco για τους σκοπούς του διαγνωστικού ελέγχου είναι αρμοδιότητα της ΚΤΚ και όχι της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως ίσχυε στην περίπτωση της επιλογής της Pimco.

Υπενθυμίζεται ότι στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν ως μέλη εκπρόσωποι της ΚΤΚ, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως παρατηρητής
. Η κ. Στυλιανού εξήγησε ακόμη ότι οι όροι εντολής της Pimco επιτρέπουν σε οποιοδήποτε μέρος της Συντονιστικής Επιτροπής να ζητήσει εξειδικευμένη βοήθεια. "Και εμείς κάνουμε χρήση αυτής της δυνατότητας που μας δίνουν οι όροι εντολής της Pimco για επαλήθευση της μεθοδολογίας", συμπλήρωσε.

"Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών είναι το σωστό", είπε, προσθέτοντας πως "ο λόγος που επιμένουμε να έχουμε τον πραγματικό αριθμό αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι επειδή επιθυμούμε να πάρουμε ευθύς εξαρχής τα αναγκαία μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση το συντομότερο δυνατόν". Τέλος, η κ. Στυλιανού κατέστησε σαφές πως η επιλογή του ανεξάρτητου οίκου δεν επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα με το οποίο έχει δεσμευτεί η Pimco, δηλαδή για την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου στα μέσα Ιανουαρίου.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ