2013-01-05 19:20:31
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΑΕΚ 3-1
Η ΑΕΚ προηγήθηκε, δείχνοντας καλά στοιχεία για 30 λεπτά, αλλά μετά την ισοφάριση του Αστέρα παρουσίασε τις ίδιες παθογένειες και ηττήθηκε με 1-3 από τους αρκάδες στην Τρίπολη

Τα πρώτα στοιχεία της ΑΕΚ με τους Πετρόπουλο-Μητρόπουλο στην 11άδα ήταν θετικά (ειδικά ο Πετρόπουλος ξεχώρισε) και επισφραγίστηκαν με το γκολ του Κουτρουμπή στο 21'. Οι αλλαγές του Τσιώλη όμως έφεραν τα πάνω-κάτω και ο Αστέρας από τη στιγμή, που ισοφάρισε με τον Ντε Μπλάσις (ασίστ του Περόνε) στο 36' επέβαλλε το παιχνίδι του. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τους Ναβάρο και Ντε Μπλάσις να "τρυπάνε" την άμυνα της Ενωσης και τους Ράγιος, Περόνε να γράφουν το τελικό 3-1 μέσα σε έξι λεπτά (στο 65' και το 71'). Μόνος στην τρίτη θέση και τους 28 βαθμούς ο Αστέρας, παραμένει τελευταία η Ενωση με 12 βαθμούς, όσους και η Κέρκυρα.

Με τους Πετρόπουλο και Μητρόπουλο κατευθείαν ενδεκαδάτους παρέταξε την ΑΕΚ ο Λίνεν, που κατάφερε να εγκλωβίσει τον Αστέρα στο μεγαλύτερο μέρος του α' ημιχρόνου
. Οι δύο νεοαποκτηθέντες (ο πρώτος σε ρόλο φουνταριστού και ο δεύτερος ως κόφτης) έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην Ενωση, δείχνοντας με το καλημέρα να... κουμπώνουν στη νέα τους ομάδα. Το τρίγωνο Μητρόπουλος, Ρίκκα και Φέτσης αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι, για το οποίο επιβραβεύτηκε όταν ο Κουτρουμπής μετά από εκτέλεση φάουλ του Γροντή άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή στο 20'. Ο Τσιώλης όμως είχε απαντήσεις. Αλλαξε αρχικά το σχήμα σε 4-4-2 και στη συνέχεια έριξε στη μάχη τον Φραγκουλάκη κάνοντας πιο ορθολογική την ανάπτυξη της ομάδας του με 4-2-3-1. Ο έλληνας τεχνικός δικαιώθηκε για τις αλλαγές του, αφού σε γρήγορη αντεπίθεση οι παίκτες του έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Ενωσης και ο Ντε Μπλάσις ισοφάρισε στο 34' μετά από ασίστ του Περόνε.

Στις αρχές της επανάληψης ο Πετρόπουλος είχε ένα καλό σουτ, ωστόσο την υπεροχή και την πρωτοβουλία την είχε ο Αστέρας, που λειτουργούσε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους, δείχνοντας σαφές πιο επιθετικές διαθέσεις. Οι αρκάδες έφτασαν στην ανατροπή, όχι όμως σε οργανωμένη επίθεση, αλλά σε ταχύτατη αντεπίθεση όπως και στο πρώτο γκολ. Η ΑΕΚ είχε φάουλ, αλλά στην αντεπίθεση ο Ναβάρο έβγαλε τετ α τετ τον Ράγιος, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κωνσταντόπουλο και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι αρκάδες πλέον είχαν κυριαρχήσει και δεν πάτησαν φρένο, σημειώνοντας και τρίτο τέρμα. Σκόρερ ήταν μετά από ασίστ του Ντε Μπλάσις ο Περόνε στο 71' όταν κεραυνοβόλησε από κοντά τον Κωνσταντόπουλο, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Μετά το γκολ ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή, καθώς οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν απειλητικά κατά αυτών του Αστέρα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Αστέρα να παίρνει μεγάλη νίκη και την Ενωση να παραμένει σον πάτο της βαθμολογίας.

sport.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπράβο ρε μάγκες!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπράβο ρε μάγκες!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ