2013-01-09 03:09:04
Φωτογραφία για Σύνοδος για τη μετα-Άσαντ εποχή στη Βρετανία
Μια κεκλεισμένων των θυρών σύνοδος στην οποία θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες και ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης θα... πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στη νότια Βρετανία για την προετοιμασία της μετά τον Άσαντ εποχής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση.

Οι εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί ειδικοί στη διαχείριση εξόδων από τις συγκρούσεις, μέλη της ηγεσίας του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι αραβικών χωρών και πολυμερείς οργανισμοί θα συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή που θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ στο Ουίλτον Παρκ, ένα συνεδριακό κέντρο στο Σάσεξ (νότια), ανέφερε το υπουργείο.

"Ο στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να τονώσει τους διεθνείς προβληματισμούς και την προετοιμασία μιας πολιτικής μετάβασης που θα καθοδηγηθεί από τους Σύρους", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

"Κάνουμε ότι μπορούμε για να τεθεί τέρμα στη βία στη Συρία και να επιτευχθεί πραγματική πολιτική μετάβαση", πρόσθεσε.


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επανέλαβε την Τρίτη στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι "αναπόφευκτη". Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι "σημαντικό το ότι η διεθνής κοινότητα ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα στη Συρία", θέατρο εδώ και 21 μήνες μιας σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι συζητήσεις στη σύνοδο αυτή θα διευθύνονται από έναν ανώτερο αξιωματούχο, τον Ντέιβιντ Κάρεϊ, επικεφαλής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Αφρικής στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο υφυπουργός Άλιστερ Μπαρτ θα κλείσει τη σύνοδο αυτή την Πέμπτη το απόγευμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάηκαν οχήματα στην Αττική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάηκαν οχήματα στην Αττική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ