2013-01-09 10:05:41
Φωτογραφία για Το γαϊτανάκι της...βίλας
Απο το πρωί "παίζουμε" το "αστυν'ομοι-αναρχικοί" - και πριν λίγο οι δεύτεροι κατέλαβαν και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική επέμβαση στην "βίλα αμαλία"! Το πρωί η "βίλα" είχε...ανακαταληφθεί, στη συνέχεια ο Δένδιας έδωσε εντολή στα ΜΑΤ "να μπούνε μέσα", όπως και έγινε (απο τους 50 περίπου αντιεξουσιαστές που είχαν ξαναμπεί). Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και στην πλατεία Βικτωρίας είχαν συγκεντρωθεί διάφοροι "του χώρου" που φώναζαν συνθήματα υπερ των συλληφθέντων καταληψιών.

Η Αχαρνών και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, κλούβες και μοτοσικλετιστές της ομάδας Δέλτα.

Οι καταληψίες έχουν σηκώσει ένα πανό στο κτίριο, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Κατάληψη στη βίλα Αμαλίας για πάντα», ενώ περίπου 40 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλ.Βικτωρίας σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα τα ξημερώματα τα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στους αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έσπαγε τα λουκέτα και έμπαινε στο κτίριο.


Οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν χημικά μέσα στο χώρο της βίλας Αμαλίας, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να μπουν στο κτίριο

Στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στη βίλα Αμαλίας στις 20 Δεκεμβρίου είχαν συλληφθεί οκτώ άτομα, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- στο κτίριο είχαν βρεθεί μεγάλος αριθμός άδειων μπουκαλιών (1.500 περίπου), δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους (γουρούνες), πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας είχε δηλώσει: «Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών 'μολότοφ' και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη 'Βίλα Αμαλία' αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας.»

Μετά την επέμβαση στη βίλα Αμαλίας, πραγματοποιήθηκε επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ