2013-01-09 22:50:27
Φωτογραφία για Το τοπ 10 της πασαρέλας
Ο κόσμος της μόδας υποκλίθηκε στα ατελείωτα πόδια της και της έδωσε το παρατσούκλι «the body» που επί δεκαετίες ανήκε στην Ελ Μακ Φέρσον, ενώ δεκάδες οίκοι υψηλής ραπτικής πάσχισαν να την εξασφαλίσουν ως πρόσωπο της καμπάνιας τους. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το ότι η Κάρλι Κλος (φωτο) ψηφίστηκε από τη «Vogue» ως το κορυφαίο μοντέλο της χρονιάς που πέρασε.

Η εντυπωσιακή 20χρονη εκθρόνισε από την κορυφή την Αριζόνα Μιους, που φέτος βρέθηκε στη δεύτερη θέση, καθώς φωτογραφήθηκε για τα editorials εννέα διεθνών εκδόσεων του περιοδικού και έδωσε το φωτογραφικό «παρών» σε συνολικά είκοσι τεύχη μέσα στο 2012. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Τόνι Γκαρν, η οποία αφότου έκανε το μεγάλο «μπαμ» στον χώρο, το 2008, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τον οίκο Calvin Klein, σημείωνε σταθερά ανοδική πορεία χρόνο με τον χρόνο.

Η τέταρτη θέση ανήκει δικαιωματικά στη Γερμανίδα Κάτι Νέσερ, η οποία φωτογραφήθηκε για τα editorials της βρετανικής και της γερμανικής «Vogue» το 2012, ενώ συμμετείχε στις διαφημιστικές καμπάνιες των οίκων Louis Vuitton και Alexander McQueen. Το top 5 ολοκληρώνεται με τη Βραζιλιάνα Ισαμπέλα Φοντάνι που κόσμησε το εξώφυλλο της βραζιλιάνικης «Vogue» του Δεκεμβρίου και φωτογραφήθηκε για το editorial της ισπανικής «Vogue» από τον Μάριο Τεστίνο.


Πολύ καλή χρονιά αποδείχτηκε το 2012 και για τη Τζόαν Σμολς, η οποία βρέθηκε στην 6η θέση. Χάρη στα πολλά επιτυχημένα editorials που έκανε για τις διεθνείς εκδόσεις του περιοδικού την περασμένη χρονιά, ο Ιανουάριος του 2013 τη βρίσκει στα εξώφυλλα και της ιαπωνικής και της βραζιλιάνικης «Vogue». Εβδομη επιλέχθηκε η Λιου Γουέν, ένα από τα λιγοστά top models από την Κίνα, ενώ στην 8η θέση ακολουθεί η Γαλλίδα Αϊμελάιν Βαλάντ, με συνολικά δύο εξώφυλλα, για την πορτογαλική και τη γιαπωνέζικη έκδοση της «Vogue».

Η Κέντρα Σπίαρς, πρόσωπο των αρωμάτων Armani Code και Moschino Pink Bouquet, κατέλαβε την ένατη θέση, με πολλές ελπίδες για κάτι καλύτερο το 2013, τη στιγμή που η δεκάδα συμπληρώνεται με την 25χρονη, ουγγρικής καταγωγής Ενίκο Μιχάλικ, στο βιογραφικό της οποίας υπάρχει και μια συμμετοχή στο ημερολόγιο της Pirelli.
Espresso
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ