2013-01-19 10:13:03
Φωτογραφία για Βούλιαξε ο κάμπος της Βρυσσέλας στα νερά του Καλαμά
Λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά, από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Βρυσσέλας Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Αλλά και τον κάμπο της Κορύτιανης Ηγουμενίτσας Μαζί και οικίες, καθώς και αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα. Οι καλλιέργειες, τριφύλλι, μανταρίνια και ελιές έπαθαν ολική καταστροφή.

Ο ποταμός κάλυψε ακόμη και δρόμους με τα νερά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στο 8.7 χλμ. της επαρχιακής οδού Νεράϊδας-Σαγιάδας, αλλά και από το 1ο έως το 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παραποτάμου.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται, γιατί όπως λένε "παθαίνουν ανυπολόγιστη ζημιά και οι αποζημιώσεις που παίρνουν είναι ελάχιστες, τη στιγμή που τα έξοδα σποράς είναι υπέρογκα". Όπως μας είπε ο νεαρός αγρότης Βαγγέλης Μπότζιος, που έμεινε στην περιοχή, κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, "κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα από τους αρμόδιους, προκειμένου να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Διαφορετικά είμαστε να φεύγουμε από εδώ". Οι αγρότες αποδίδουν το πρόβλημα στο φράγματα της Λαψίστας Ιωαννίνων και του Ραγίου Θεσπρωτίας. Όταν ανοίγει λένε το φράγμα της Λαψίστας ή φεύγουν τα νερά από αυτό, φουσκώνει ο Καλαμάς και τα νερά του βγαίνουν στα χωράφια.

Άλλη αιτία, σύμφωνα πάντα με τους αγρότες, είναι η μη σωστή λειτουργία του φράγματος του Καλαμά στη θέση Ράγιο.
katoci.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ