2012-03-28 06:19:03
Φωτογραφία για 2.500 αστυνομικοί έγραψαν στα.... παπούτσια τους το Πόθεν Έσχες
Για απολογία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οδηγούνται περίπου 2.500 αστυνομικοί, επειδή δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες», και καλούνται πλέον να δώσουν εξηγήσεις για το έτος 2007.

Πρόκειται για αξιωματικούς, απλούς αστυνομικούς, αλλά και ορισμένους  απόστρατους που σχηματίζουν εδώ και ημέρες ουρά έξω από τα δικαστικά γραφεία προκειμένου να δικαιολογηθούν γιατί δεν παρουσίασαν τα παραστατικά της περιουσιακής τους κατάστασης.

Σε μία δικαστική διαδικασία που απασχολεί ένα μεγάλο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Δικαιοσύνης, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το έργο των εισαγγελέων είναι δύσκολο ωστόσο καθώς οι ένστολοι απλώς επικαλούνται αμέλεια, ενώ είναι δύσκολο να εντοπιστούν στην λίστα αυτή των 2.500 ατόμων, υποθέσεις διαφθοράς.

Την συγκέντρωση και τον αρχικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των αστυνομικών αναλαμβάνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την έκθεση του 2007 των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ εκείνη την χρονιά δεν είχαν υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» 8.884 αστυνομικοί - επί συνόλου 54.176 - ενώ 2.517 κατατέθηκαν εκπρόθεσμα.


Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, σύμφωνα με αναφορές ανώτατου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ «πολλοί από τους 8.884 που δεν είχαν καταθέσει δήλωση το 2007 εμφανίσθηκαν λίγους μήνες αργότερα και μας παρέδωσαν τα σχετικά παραστατικά. Κι αυτό γιατί πληροφορήθηκαν ότι αντιμετωπίζουν ποινικές και υπηρεσιακές επιπτώσεις. Ετσι λοιπόν μετά από αυτό το "φιλτράρισμα" παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη περίπου 2500 συνάδελφοι που ακόμη δεν έχουν προσκομίσει στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση, εκείνη την χρονιά. Ομως ζήτημα είναι αν από αυτές τις χιλιάδες των αστυνομικών που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία _για δόλιες και παράνομες ενέργειες_ εναντίον 10-15 αστυνομικών».

Σημειώνεται ότι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αποφασίστηκε του χρόνου αυτή την διαδικασία να διεκπεραιώνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ