2013-01-27 20:20:01
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟ... ζει, ο Ολυμπιακός κερδί-ζει!
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πηγή, αλλά ο Ολυμπιακός ήπιε νερό κερδίζοντας σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι με 3-2 στη Γλυφάδα! Φοβερό πάθος οι πράσινοι, καθάρισε ο Κοκκινάκης στο τάι μπρέικ.

Οι πράσινοι έδειξαν τρομερή μαχητικότητα κι έφτασαν μια ανάσα από μία υπερπολύτιμη νίκη, βαθμλογικής και ψυχολογικής σημασίας, όμως ο Κοκκινάκης τους χάλασε στο φινάλε τα σχέδια, δίνοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη και τους 2 βαθμούς.

Κάτι τέτοια ματς, όμως, σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν ο Παναθηναϊκός ήταν απολύτως «υγιής». Δύο ομάδες που βρίσκονται στις δύο άκρες της βαθμολογικής κατάταξης τέθηκαν αντιμέτωπες στο κλειστό της Γλυφάδας, με τους «πράσινους» να μη δείχνουν σε καμία περίπτωση ότι από την αρχή της σεζόν παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Εξαιρετικά διαβασμένοι και παθιασμένοι οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη, με τον Γουόκερ να αποτελεί καθόλη τη διάρκεια του ματς τον κινητήριο μοχλό στην επίθεση και τους Βόγκελ, Ιωάννου και Πρωτοψάλτη να ακολουθούν, κλείνοντας στα… καρέ του τον Ολυμπιακό που στο πρώτο σετ δεν μπόρεσε να αντιδράσει.


Χωρίς υποδοχή και μπλοκ οι ερυθρόλευκοι, πολλά τα λάθη από τη θέση του σερβίς, εξαιρετικοί σε όλες τις γραμμές τους και αποτελεσματικοί στον αντίποδα οι παίκτες του τριφυλλιού πήραν δίκαια το προβάδισμα με 25-22. Ήταν εμφανής η απουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη, ενώ ο Γιορντάνοφ παρότι δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή ημέρα «συμπλήρωνε» τον Κοκκινάκη στην επίθεση, που ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους ερυθρολεύκους που πίεση στην υποδοχή από τη θέση του σερβίς στο δεύτερο σετ, κέρδισε τους πρώτους πόντους του από το μπλοκ και ανέβασε αισθητά την απόδοσή του… Χωρίς αντίπαλο στο απέναντι τερέν ο Γουόκερ και με τον Λιβαθηνό να κάνει ένα εξαιρετικό ματς πίεζε για την ανατροπή, αλλά με μια σταθερή διαφορά από 2 ως 4 πόντους ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με το ίδιο σκορ (25-22).

Ίδιο το σκηνικό και στη συνέχεια με τους «πράσινους» να παίρνουν το πάνω χέρι έχοντας κάνει την υπέρβασή τους. Το 2-1 δήλωνε ότι θα εξασφάλιζαν τουλάχιστον τον ένα βαθμό, στερώντας τον από τον αντίπαλο, ή θα πετύχαιναν μια σπουδαία νίκη, από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να στείλει το ματς στο τάι-μπρέικ, με τον Κοκκινάκη να του χαρίζει την πολύτιμη νίκη.

Μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός μέχρι και το 9-7, για να φέρουν το ματς στα ίσια δύο μπλοκ από τον Σμαραγδή και τον Γιορντάνοφ. Στη συνέχεια ανέλαβε… δράση ο Κοκκινάκης. Με δική του επίθεση και δύο διαδοχικούς άσους έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 9-12, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Στους 26 πόντους σταμάτησε ο νεαρός ακραίος του Ολυμπιακού, με τον Γιορντάνοφ να τον ακολουθεί με 21 και τον Ποτότσνικ με 16. Για τους «πράσινους» ο Γουόκερ είχε 22 πόντους, 16 ο Πρωτοψάλτης, 12 ο Ιωάννου και 11 ο Βόγκελ.

Τα σετ: 25-22, 22-25, 25-23, 22-25, 11-15

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Surface Pro της Microsoft
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Surface Pro της Microsoft
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ