2013-01-31 17:37:03
Φωτογραφία για Σάλος στον αγροτικό κόσμο από υπόθεση κατάχρησης στον Β` ΤΟΕΒ Πύργου!
Υπόθεση κατάχρησης μεγάλου χρηματικού ποσού από οργανισμό απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες τον δήμο Πύργου σύμφωνα με το patrisnews.com. Πρόκειται για τον τοπικό οργανισμό εγγείων βελτιώσεων Β΄ΤΟΕΒ Πύργου, όπου το διοικητικό συμβούλιο έπειτα από έρευνα που διενήργησε διαπίστωσε την κατάχρηση του χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με πηγές από τον τοπικό οργανισμό, εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε ενημέρωση στη διοίκηση ότι δεν αποδίδονταν οι πραγματικές εισφορές των αρδευτών για τον αριθμό των στρεμμάτων που υπήρχαν στο αρχείο του Β΄ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με άλλες αρδευτικές περιόδους. Η διοίκηση πραγματοποίησε ενδελεχή έλεγχο και αμέσως με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως έθεσε σε αργία έναν υπάλληλο του τοπικού οργανισμού ενώ παράλληλα ενημέρωσε ως όφειλε με σχετική επιστολή τη δημοτική αρχή. Στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Β΄ΤΟΕΒ Πύργου αναφέρονται τα εξής:


« Για να διασφαλίσει τ χρηστή λειτουργία του οργανισμού

1. Επιβάλλει στον μόνιμο υπάλληλο του Β΄ΤΟΕΒ Πύργου την προσωρινή παύση διάρκειας έξι μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών από την 29-1-2013 για τους εξής λόγους:

Α. Για ηθελημένη βλάβη των συμφερόντων του οργανισμού

Β. Για αμέλεια και ατελή εκπλήρωση των υπηρεσιακών του παραγόντων.

2. Να κοινοποιηθεί η άνω απόφασή του στον υπάλληλο από τον γραμματέα του ΔΣ κ. Κλάδη Παναγιώτη παραδίδοντας του ακριβές αντίγραφο του παρόντος πρακτικού με απόδειξη παραλαβής αυτού ο οποίος θα παραλάβει τα κλειδιά και θα επιβλέπει την παραλαβή των προσωπικών του αντικειμένων.

3. Να ενημερώσει τον δήμο Πύργου ως εποπτεύουσα αρχή του Β΄ΤΟΕΒ Πύργου για τις αποφάσεις που πήρε το ΔΣ την 22/1/2013 καθώς και την 28/1/2013 και την καλεί όπως προχωρήσει σε έλεγχο των αρχείων που χειριζόταν ο παραπάνω υπάλληλος, προκειμένου να διερευνήσει την ακρίβεια των οικονομικών στοιχείων που περιγράφονται σε αυτά και τυχόν βλάβη σε βάρος του οργανισμού.

Μπροστά σε εξελίξεις

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή τόσο για τον χρηματικό ποσό που φέρεται να απουσιάζει από τα ταμεία όσο και για την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η νέα διοίκηση από τον περασμένο Δεκέμβρη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Η δημοτική αρχή Πύργου, που έχει την εποπτεία της λειτουργίας του τοπικού οργανισμού με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το ζήτημα χειρίζεται με άκρα μυστικότητα την υπόθεση. Επίσης είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση έπειτα από την έρευνα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ