2013-02-10 17:30:11
Φωτογραφία για ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ!
Κυπελλούχος Τουρκίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό με 63-57 της Γαλατασαράι.

Όπως σε όλα τα ματς του Final 8, έτσι και στον τελικό, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν μπορούσε να κοουτσάρει τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ –λόγω ασθένειας, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει- ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του να νικήσουν τη Γαλατασαράι στον τελικό και να πανηγυρίσουν το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν με 21 πόντους, ενώ καλή δουλειά έκανε και ο Ογκούζ Σαβάς με 14 πόντους. Από τους ηττημένους, ξεχώρισαν οι Εντόνγκ και Νταγκλί με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Στα καθαρά αγωνιστικά Πραγματικό ντέρμπι με χαμηλό ρυθμό και σκορ ήταν ο τελικός ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και τη Γαλατασαράι. Αμφότερες οι ομάδες προτίμησαν να παίξουν με τους ψηλούς με τον Σαβάς από τη μία να είναι ο εκτελεστής και τον Εντόνγκ από την άλλη
. Το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε τη Φενέρ να προηγείται με 21-15 και μάλιστα διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (28-19). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ανέβασαν στροφές, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 13-1, με το οποίο διαμόρφωσαν το υπέρ τους 32-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλατασαράι ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό και εκμεταλλευόμενη τα φάουλ του Σαβάς, κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο και πάλι στο +3 (41-44). Ωστόσο, σε αυτό το σημείο ανέλαβε… δράση ο Ντέιβιντ Άντερσεν, ο οποίος με το προσωπικό του… σόου έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα του με το τελικό 63-57.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 29-32, 41-44, 63-57.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ