2013-02-10 19:32:50
Φωτογραφία για BINTEO: Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1
Με εύστοχο πέναλτι του Ρότζερ Γκερέιρο στο 14' η ΑΕΚ κέρδισε την Κέρκυρα 1-0 στο νησί των Φαιάκων και αφού έσπρωξε... στον γκρεμό τους γηπεδούχους, πλησίασε την 5η θέση στους πέντε βαθμούς

Αν η συζήτηση για την ΑΕΚ στον α' γύρο ήταν αν θα προλάβει να κερδίσει την παραμονή της, στο β' γύρο του πρωταθλήματος η κουβέντα μετατρέπεται στο αν προλαβαίνει τα πλέι οφ. Η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα με 1-0 επί της τοπικής ομάδας και παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί ματς, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Πρωταγωνιστές για την Ενωση ο Ρότζερ Γκερέιρο, που για δεύτερο σερί ματς χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, που όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν, αλλά και το δίδυμο Μπουγαΐδης-Κουτρουμπής, που ήταν απροσπέλαστοι. Στους πέντε βαθμούς από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα η Ενωση, που απομακρύνθηκε εφτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Παραμένει καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα (ντεμπουτάρισε ο έλληνας τεχνικός), που δείχνει να είναι η πιο αδύναμη ομάδα της Λίγκας και θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.


Η Κέρκυρα ήταν αυτή, που ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, εκμεταλλευόμενη κυρίως το... κενό στην πλευρά του Τσουμάγκα, που έχανε συνεχώς τον Γιάντση. Ο εξτρέμ των Φαιάκων είχε ένα καλό σουτ, ενώ έδωσε στο 7' πάρε βάλε στον Κυβελίδη, τον οποίο σταμάτησε ο Κωνσταντόπουλος. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την χαμένη τους ευκαιρία και με μία απερίσκεπτη ενέργεια του Εντερ (έκανε χέρι στο ύψος της περιοχής) έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να προηγηθεί. Ο Γκερέιρο ευστόχησε από τη βούλα και η Ενωση μπήκε... οδηγός στο 14'.

Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη (το κενό στην πλευρά του Τσουμάγκα πάντως παρέμενε), κυρίαρχησε στο χώρο του κέντρου με Φέτση, Μητρόπουλο και Κορδέρο, ελέγχοντας το ματς. Αν μάλιστα ο Φουρτάδο ήταν πιο αποτελεσματικός στο 15' θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να απειλήσει, έχοντας τον Λεόν να παλεύει μόνος του, αλλά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ο Φέτσης ανάγκασε τον Κωνσταντόπουλο να πραγματοποιήσει δεύτερη σωτήρια επέμβαση στο 41'.

Η Κέρκυρα προσπάθησε στην επανάληψη να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο για να γίνει πιο επιθετική, ωστόσο ήταν ξεκάθαρη η αδυναμία της να δημιουργήσει, ενώ παράλληλα άφηνε πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Η ΑΕΚ θέλησε να τους εκμεταλλευτεί, αλλά ήταν απρόσεκτη στην τελική προσπάθεια και πέταξε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, μία με τον Φούντα στο 51' και μία ακόμα (κλασική ευκαιρία) με τον Φέτση στο 55'. Χρειάστηκε μάλιστα η συνδρομή -για τρίτη φορά- του Κωνσταντόπουλου στο 61' για να κρατήσει το μηδέν σε μία στιγμή αμυντικής αδράνειας.

Τα πράγματα πάντως δυσκόλεψαν για την ομάδα του Λίνεν στο 63' καθώς ο Κορδέρο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους. Παρά το μειονέκτημα οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να κλείσουν τους διαδρόμους, καθώς οπισθοχώρησαν και ήλεγχαν το παιχνίδι. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ενωσης, Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής, ήταν ανίκητοι και δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς της Κέρκυρας να απειλήσουν, ενώ η γενικότερη αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν σωστή κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του Λίνεν.

TO VIDEO ΣΕ ΛΙΓΟ
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ