2013-02-13 21:15:56
Φωτογραφία για Πρόδηλος νεποτισμός!
ΟΤΑΝ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ «ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ» ΤΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ!

Γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

H θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος της μείζονος αντιπολιτεύσεως παρέχει εις τον εκάστοτε τιτλούχο της σχεδόν απεριόριστη ισχύ, αμέσως μετά αυτής του Αρχηγού του. Δικαιούται να ομιλεί δημοσίως οποτεδήποτε, κωλυομένου ή ούτω κρίνοντος του εντολέως του, βεβαίως δε κρίνεται και αυτός γιά την επάρκειά του, γιά τον τρόπο με τον οποίο κινείται και πολιτεύεται, γιά την εν γένει συμπεριφορά του,από την οποία οι θετικές ή αρνητικές αρνητικές πιστώνονται ή χρεώνονται αντιστοίχως εις τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί.

Συνεπώς ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παν. Σκουρλέτης δεν εκφεύγει αυτού του πλαισίοι, έστω κι αν ανήκει εις την παρέα των τριών αυλικών (Ν.Παππάς, Αν. Καρίτζης, Παν. Σκουρλέτης), οι οποίοι συναποτελούν το alter ego του προέδρου της ΚΟ του «κόμματος» Αλέξη Τσίπρα. Ό,τι λέγει και πράττει-ή δεν λέγει ή δεν αποφασίζει να πράξει- θα κρίνεται με περισσή αυστηρότητα και τελικώς θα ελέγχεται ο ίδιος ο εντολεύς του Υπήρξα αυτήκοος μάρτυς στιχομυθίας του Σκουρλέτη, σε χθεσινή του συνέντευξη προς το Ρ/Ο Σταθμό «Alpha 98,9»
. Ερωτήθηκε γιά τις θέσεις που ανέπτυξε η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα εις την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ του «κόμματος» (τις οποίες απεσιώπησε πλήρως το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» και οι οποίες έγιναν γνωστές μόνον όταν αναρτήθησαν από τον ιστότοπο Iskra, ιδιοκτησίας του Λαφαζάνη, εσωκομματικού αντιπάλου του Τσίπρα), γιά να δώσει την απάντηση: «Η τοποθέτηση της Σακοράφα δεν ήταν τίποτε άλλο, πέρα από την άποψή της. Γιατί η άποψή της να αποτελεί μαζική είδηση και δεν αποτελεί αυτό που είπε ο Αντώναρος σχετικά με τα πεπραγμένα του Καραμανλή»

Ο ίδιος διάλογος μεταφέρεται σήμερα από τον «Μικρο-πολιτικό» από «ΤΑ ΝΕΑ», ο οποίος καταλογίζει «κομψότητα» εις τον Σκουρλέτη, ο οποίος αποτελεί τον επίσημο σύνδεσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τα ΜΜΕ, δυνάμενο συνεπώς να χρωματίζει όπως εκείνος κρίνει-ή όπως του έχουν υποδείξει άνωθεν-οποιαδήποτε άποψη ή θέση, εντός του «κόμματος». Και είναι αυτό ακριβώς γιά το οποίο ελέγχεται!

Κάθε άποψη η οποία εκφράζεται από έναν άνθρωπο, πολιτικό ή μη, είναι ατομική και από μόνη της μπορεί να συνιστά είδηση γιά περισσοτέρους, πολλούς ενδεχομένως, «μαζική είδηση» γιά όσους σκέπτονται με όρους «μάζας» και υποτιμούν την ατομικότητα ή την υποτάσσουν εις τη «μάζα», καίτοι το ατομο αποτελεί την πρωτογενή εστία κάθε ανθρώπινης δημιουργίας . Αυτήν την πτυχή που έχει και διάσταση ανθρωπιστικής-δημοκρατικής παιδείας, όσο και επαρκούς γνώσεως της Ελληνικής της οποία καλείται να υπηρετεί το πολιτικό προσωπικό, εμφανίζεται να αγνοεί ο «Κεδίκογλου της Κουμουνδούρου», εμφανιζόμενος ως αρμόδιος να αποφανθεί πότε κάτι αποτελεί «μαζική είδηση» ή όχι!

Έστω κι αν χρησιμοποίησε τη διατύπωση «μαζική είδηση» με ερωτηματικό, είναι σαφές ότι θα μπορούσε και να ισχύσει, αλλά εν πάση περιπτώσει ο Σκουρλέτης αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να αφορά τη βουλευτή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα, σημειωθήτω πρώτη εκλεγείσα σε σταυρούς εις την Α΄Αθήνας, της οποίας-προφανώς- οι συγκεκριμένες θέσεις δεν άρεσαν εις τον Τσίπρα. Συνεπώς-ευκαιρίας δοθείσης ή και προκληθείσης(;)-ο τελευταίος άδραξε την αφορμή να «αδειάσει» την ενοχλητική βουλευτή.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Σκουρλέτη, η οποία καταδεικνύει ασυγχώρητη αλλαζονεία και έκδηλη περιφρόνηση προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γενικώς εν τέλει, καθώς αυτός μόνος θεωρεί ότι νομιμοποιείται να «ερμηνεύει» τις πολιτικές συμπεριφορές των εκλεγμένων βουλευτών, στους οποίους μπορεί να δίδει πιστοποιητικά ορθοφροσύνης ή –ευσχήμως ή μη- να τους αποδοκιμάζει, εκτρέφει νεποτισμό, εις τον οποίο πολύ συχνά υποπίπτουν εκπρόσωποι τύπου. Καθ΄ ο μέτρο δεν ελέγχεται προς τούτο, δηλαδή από τον ίδιο τον Τσίπρα, τότε σημαίνει ότι εκτελεί διατεταγμένη αποστολή και βεβαίως δεν εκφράζει το «σύμπαντα» ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού με κάποιους συντάσσεται και εναντίον άλλων βάλλει εμμέσως πλην σαφώς, όπως με τη βουλευτή Σοφία Σακοράφα.

Το συγκεκριμένο φάουλ του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι το μοναδικό. Υπό το βάρος της θεσμικής του ιδιότητος, ομίλησε από το βήμα της ΚΕ του «κόμματος» γιά «σκυλιά της διαπλοκής» εις το χώρο των αντίπαλων συγκυβερνώντων κομμάτων και των ΜΜΕ, ζηλωτής ενδεχομένως του επαγγέλματος του μπόγια, που απλώνει την απόχη του με γνωστό τον σκοπό! Κανείς δεν αισθάνθηκε, εκ των ένδον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την ανάγκη να τον μαζέψει, κανείς από την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ δεν έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις. Πέραν αυτού, οι ατυχείς γλωσσικές διατυπώσεις του, οι οποίες μαρτυρούν πτωχό επίπεδο επάρκειας της Ελληνικής, «πέφτουν βροχή» κατά την παροιμία.

Είναι εσωτερική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να τοποθετηθεί ως προς το πρόσωπο Σκουρλέτης, εις ό,τι αφορά τον τρόπο και την επάρκεια που χαρακτηρίζει την εκτέλεση των καθηκόντων του. Είναι όμως γεγονός, κάτι το οποίο υπερβαίνει τα στενώς εννοούμενα όρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι τον χαρακτηρίζει πρόδηλος νεποτισμός και ότι τον διέπουν ακατανόητη αλαζονεία και ασυγχώρητη αμετροέπεια, χαρακτηριστικά προσμετρήσιμα σε ένα curiculum vitae.

Αυτά που είπε ο Σκουρλέτης γιά τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα ήλθαν να το αποδείξουν, άλλη μία φορά. Φαίνεται ότι, όσο πολυπληθής κι αν είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο «νόμος» και ο «λόγος» ενός ολιγομελούς κομματικού ιερατείου μετρά εξ αντικειμένου απείρως περισσότερο. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ