2013-02-15 23:05:08
Φωτογραφία για Σαμαράς: Κύριο μέλημα το χτύπημα της ανεργίας που είναι εφιαλτική
Για αδιανόητα ποσοστά ανεργίας τα οποία δημιουργούν μία εφιαλτική πραγματικότητα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο υπογραμμίζοντας πως... κύριο μέλημα είναι και θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αντιμετώπιση της ύφεσης. 

Όλοι θα πρέπει να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «όσοι κλείνουν δρόμους και επιδιώκουν να ανακόψουν επενδύσεις θα με βρουν απέναντι τους. Αντίθετα όλοι όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα είμαστε δίπλα τους και θα τείνουμε χείρα βοηθείας. Σπάμε την γραφειοκρατία», επισήμανε ο κ. Σαμαράς ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση σε έναν συρρικνωμένο για πρώτη φορά προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς να του παρουσιάσουν σύντομα λύσεις για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα υπουργεία τους και έτσι όπως ανακοινώθηκε την ερχόμενη εβδομάδα ο κ
. Σαμαράς θα δεχθεί διαδοχικά στο μέγαρο Μαξίμου από την Τετάρτη έως το Σάββατο τις ηγεσίες όλων των υπουργείων προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα προβλήματα. Ο «ξερολισμός» είναι εχθρός μας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. 

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρχει αξιοποίηση των πόρων όχι κατακερματισμός τους σε μικρά έργα, και αποσπασματική αξιοποίηση επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ζητούν τις γνώμες των περιφερειαρχών που έχουν και την εικόνα των αναγκών σε περιφερειακό επίπεδο. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προετοιμασίας για την ελληνική προεδρία της ΕΕ το πρώτο 6μηνο του 2014 σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών ενώ τόνισε ότι δίνεται στην Ελλάδα μια τεράστια ευκαιρία να ξεκολλήσουμε την χώρα από το τέλμα. Έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτες λύσεις σημείωσε ο πρωθυπουργός.
ert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ