2013-02-16 18:09:04
Φωτογραφία για Βρέχει ο Θεός
του Νικόλαου Κατσούλη, φιλολόγου

Βρέχει ο θεός. Δόξα τω Κυρίω λένε οι μεγαλύτεροι. Ευλογία που κάνει νερά. Ναι!

Δεν θα διψάσουμε, δεν θα πούμε το νερό νεράκι σαν παλιά που κάνανε λιτανείες τα καλοκαίρια για να βρέξει ο θεός. Τότε που μετράγανε τα αποθέματα νερού στον Μόρνο και στους ταμιευτήρες κάθε μέρα.

Μα βρέχει επί δικαίων και αδίκων. Ήρθαν οι αντίχριστοι και βάζουν να πληρώνουμε το νερό που πίνουμε. Τα υδραγωγεία εφτιάχθησαν άπαξ. Άπαξ και οι υδραγωγοί. Γιατί πληρώνουμε αιωνίως ένα αγαθό των ουρανών; Καλά είπε ο φίλος μου ο Άλκης…. Εδώ σου λέει, πληρώνεις την θέα στην θάλασσα, μερικών που πουλάνε το σπίτι τους δίπλα σ’ αυτήν. Το νερό δεν θα πληρώσεις; Και πράγματι. Ο άλλος σου λέει «κοίτα φίλε μου… από το μπαλκόνι βλέπεις θάλασσα. Θα πληρώσεις επιπλέον τόσα», λες και είναι δική του η θάλασσα. Λες και επειδή έτυχε να έχει ένα οικοπεδάκι εκεί που πλησίον, ο θεός τον έβαλε εις τους χαρισματικούς, λες και η θάλασσα δεν είναι για όλον τον κόσμον. Εδώ θα μου πεις ο άλλος νοικιάζει την ακτογραμμή λες και του ανήκει από το κράτος δηλαδή εσένα και σε βάζει να πληρώνεις για να την επισκευθείς το καλοκαίρι, δηλαδή πάλι εσύ ευρίσκεσαι να πληρώνεις κάτι που σου ανήκει. Την θέα δεν θα πλήρωνες; Το ίδιο με το νερό.


Αααχ. Έχει δίκιο και ο φίλος μου ο Μπάμπης που είπε τελικά: «Το μόνον που αναμένω πλέον από μιαν κυβέρνηση, που δεν έχει τιμή, είναι να βάλει φόρο στα όνειρα των ανθρώπων... Ίσως έτσι υπάρχει μια πιθανότητα αμυδρή τουλάχιστον να ξυπνήσουν με το στανιό». Εγώ λέω ότι σίγουρα στο μέλλον θα πληρώνωμε και τον αέρα που αναπνέουμε, αφού θα βρούν πρόφαση να πουν ότι τον φιλτράρουν για να είναι καθαρός και τούτο τους κοστίζει. Α ρε άνθρωπε, απάνθρωπε, χειρότερε και από το χειρότερο κτήνος του πλανήτη!!!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ