2013-02-16 22:43:03
Φωτογραφία για Αρχιεπισκοπική… ράβδος κατά «FT»
Του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Δεν θα δεχθούμε νόθο λύση, υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Θα σταθούμε ανυποχώρητοι διεκδικητές των απαράγραπτων ιστορικών δικαιωμάτων του κυπριακού λαού, διαμηνύει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πιθανότητα να υπάρξει ελληνικό χέρι που να υπογράψει λύση δύο κρατών, τονίζει

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», που αναφέρει «ότι θα ήταν κρίμα η οικονομική κρίση στην Κύπρο να μην αξιοποιηθεί ως πιθανός μοχλός πίεσης για τη λύση τού Κυπριακού», μόνον αγανάκτηση και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει στον κυπριακό λαό, αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας τονίζει ότι «ο λαός μας, με επικεφαλής την Εκκλησία και την εκλεγησόμενη ηγεσία του, θα σταθεί ανυποχώρητος διεκδικητής των απαράγραπτων ιστορικών του δικαιωμάτων» και διαβεβαιώνει τον αρθρογράφο της «Financial Times» ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ελληνικό χέρι που να υπογράψει λύση δύο κρατών, όπως ονειρεύονται ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου».


Δίπλα στη νέα κυβέρνηση η Εκκλησία

Ο Κύπρου Χρυσόστομος σημειώνει, επιπρόσθετα, ότι η Εκκλησία είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στη νέα κυβέρνηση και να τη βοηθήσει να αγωνιστεί για να επιτύχει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση τού Κυπριακού.

«Συνεπώς, ας παύσει ο αρθρογράφος και οι όμοιοί του να ελπίζουν ότι ο κυπριακός λαός, κάτω από το βάρος των σημερινών του δυσκολιών, θα δεχθεί νόθο λύση», υπογραμμίζει.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει, ακόμα, ότι «ο κυπριακός λαός απέδειξε διαμέσου της μακραίωνης ιστορικής του παραδόσεως ότι είναι λαός που γνωρίζει να αγωνίζεται και, στην ανάγκη, να θυσιάζεται για τα ιδανικά του. Οι ιστορικές του ρίζες είναι βαθύτατα διαποτισμένες με τους αγώνες για την απόκτηση της ελευθερίας του, στους οποίους άλλωστε οφείλει και την επιβίωσή του», καταλήγει ο κ. Χρυσόστομος.

Απορρίπτουν κόμματα-υποψήφιοι

Το δημοσίευμα των «Financial Times», περί αξιοποίησης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Κύπρος και των δανειακών της αναγκών με την άσκηση πιέσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος μετά τις αυριανές προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία, απορρίπτουν άρδην όλες οι πολιτικές δυνάμεις, καθώς και οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αποδίδεται, μάλιστα, σε προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος φόβου εκ μέρους της Τουρκίας, ώστε να προωθηθούν διευθετήσεις στο Κυπριακό που να ικανοποιούν τις στρατηγικές σκοπεύσεις της Άγκυρας.

Σημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ