2013-02-18 11:08:05
Φωτογραφία για Μεξικό: Συμμορία πλημμυρίζει στο αίμα συνοικία του Μοντερέι
Λουτρό αίματος κυριολεκτικά τα ξημερώματα της Κυριακής με επτά νεκρούς σε συνοικία του Μοντερέι στο Μεξικό, μετά από επίθεση συμμορίας ενόπλων σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα σκότωσαν τρεις άνδρες που δούλευαν σε ένα συνεργείο επισκευών και κατόπιν κατευθύνθηκαν προς ένα διπλανό σπίτι και σκότωσαν άλλους τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά σ' αυτό.

Η συνοικία Γκάρσα Νιέτο όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι, θεωρείται ως μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές του Μοντερέι καθώς είναι εξαιρετικά «φιλόξενη» στο έγκλημα. Οίκοι ανοχής, διακίνηση ναρκωτικών και πάσης λογής ποινικών δραστηριοτήτων, ακόμη και κάτω από το φως της μέρας.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από το 2006, χρονιά κατά την οποία ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον «πόλεμο των ναρκωτικών» κι ανέπτυξε στρατιωτική δράση εναντίον του συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, μιά στρατηγική που συνεχίζει ο νέος πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νέτο, που διαδέχθηκε τον Καλδερόν τον Δεκέμβριο.

lefteria.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ