2013-03-03 08:30:05
Φωτογραφία για Στις 3 του Μάρτη... κάνει «πάρτι»!
Για τρίτη φορά στην ιστορία του θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός 3 Μαρτίου, επιδιώκοντας να κάνει το... απόλυτο το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Ελαφρά υπεροχή έχει η Ένωση στην παράδοσή της κόντρα στους «πράσινους», όταν αγωνίζεται εντός έδρας, αφού σε 57 συνολικά ματς μετράει 23 νίκες, 20 ήττες και 14 ισοπαλίες. Παρ' όλα αυτά υπάρχει κι ένα... σημάδι, που αναμφίβολα είναι ευνοϊκό για το Τριφύλλι και αυτό δεν είναι άλλο από την ημερομηνία που διεξάγεται το αποψινό ντέρμπι.

Ακόμα δύο φορές στο παρελθόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στις 3 Μαρτίου, μία με γηπεδούχο τον Δικέφαλο και μία τους «πράσινους», οι οποίοι νίκησαν και τις δύο φορές. Αμφότερες μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-0 και την πρώτη να χρονολογείται το 1974. Τα γκολ σε εκείνο το παιχνίδι είχαν σημειώσει οι Γράμμος και Αντωνιάδης στο 63' και στο 82' αντίστοιχα, ενώ έπρεπε να περάσουν 28 χρόνια για να παίξουν ξανά την ίδια ημερομηνία.

Συγκεκριμένα ήταν το 2002 στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου τα γκολ για τον Παναθηναϊκό πέτυχαν ο Άγγελος Μπασινάς στο 12' με πέναλτι και ο Γιώργος Καραγκούνης στο 21'.

πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ