2013-03-12 22:53:43
Φωτογραφία για Σάκος του μπόξ έγιναν οι γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία
Προς όλες τις Διοικήσεις της ΥΠΕ και

τις Διοικήσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων

Κοιν. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

Αθήνα 12.3.2013

Α.Π

ΘΕΜΑ: «ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

«ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕ ΣΤΟ ΠΓΝΑ ΑΤΤΙΚΟΝ»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με μεγάλη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της νέας απρόκλητης επίθεσης που έλαβε χώρα στοΠΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» κατά συναδέλφου μας, που δέχτηκε αναίτιο επίθεση από ασθενή του νοσοκομείο, γεγονός που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα κατά των νοσοκομειακών και ειδικευόμενων ιατρών.

Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών, που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων! Το φαινόμενο τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας, καθημερινά οι λειτουργοί της υγείας, οι οποίοι σώζουν ανθρώπινες ζωές, εργάζονται μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας.


Καταγγέλλουμε τα θλιβερά αυτά περιστατικά τα οποία οφείλονταν στην ελλιπή φύλαξη των νοσοκομείων, εξαιτίας της οποίας οι ιατροί έχουν καταστεί έρμαια της διάθεσης των ασθενών και επισκεπτών.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την εγκληματική επίθεση κατά των ιατρών μας, οι οποίοι προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Πρέπει ΞΑΝΑ να επισημανθεί ότι αυτοί οι ιατροί εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες τους.

Καλούμε λοιπόν τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, που δεν έχουν ακόμη μεριμνήσει για την ασφάλεια των νοσοκομείων, όπως προστατευόσουν τους ιατρούς με φύλαξη ασφαλείας, διότι μόνο με την ενότητα όλων μας θα διαφυλάξουμε το αγαθό της υγείας.

Εν κατακλείδι, θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ΙΣΑ θα στέκεται πάντα αρωγός στους συναδέλφους και ότι η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ και γενικά όλος ο Σύλλογος θα συνδράμει ανά πάσα στιγμή άμεσα και καταλυτικά για την επίλυση των προβλημάτων, που μαστίζουν τον χώρο της Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ