2013-03-27 01:12:05
Φωτογραφία για Ρουάντα: Φονική επίθεση με χειροβομβίδα
Τουλάχιστον ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες είναι ο απολογισμός από επίθεση με χειροβομβίδα την Τρίτη στην... πρωτεύουσα της Ρουάντα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η επίθεση σημειώθηκε στο πάρκο περιφερειακών μεταφορών, με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανθρώπων, ως βασικών υπόπτων για το περιστατικό. Όλοι οι τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα κατά τόπους νοσοκομεία του Κιγκάλι.

Ο Ο.Η.Ε. έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας πως τόσο αυτή όσο και η αντίστοιχη στη γειτονική Ουγκάντα συνεχίζουν να παρέχουν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη σε ένοπλες ομάδες που λυμαίνονται περιοχές στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό τα τελευταία χρόνια, ισχυρισμούς που τόσο το Κιγκάλι όσο και η Καμπάλα έχουν απορρίψει. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι να παρατηρείται μια κλιμάκωση της έντασης στις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στο Κονγκό και στη Ρουάντα. Στο παρελθόν το Κιγκάλι έχει κατηγορήσει για παρόμοιες επιθέσεις, δυνάμεις της Αντιπολίτευσης που βρίσκονται στην εξορία και θέλουν να ανατρέψουν το πολίτευμα, δημιουργώντας χάος. Το 1994 είχε σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή μια από τις χειρότερες σφαγές αμάχων στη διάρκεια ενός αιματηρού εμφυλίου. Εκτιμάται ότι περίπου 800.000 μέλη της φυλής των Χούτου είχαν πέσει νεκρά από ενόπλους της φυλής των Τούτσι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ