2013-04-21 16:36:06
Φωτογραφία για Οι επιστάτες της Μανωλάδας βρήκαν υποστηρικτές στο FB!
Ενα ακόμη φαινόμενο ρατσισμού και φασισμού φέρνει στην επιφάνεια το «Nez». Σάλος έχει ξεσπάσει τόσο εντός όσο και εκτός της κοινότητας του facebook, εξαιτίας μιας σελίδας που δημιούργησε άγνωστος χρήστης και η οποία φέρει τον τίτλο «Είμαστε στο πλευρό των τριών επιστατών από τη Μανωλάδα»!

Ο εν λόγω χρήστης, από τη στιγμή που «άνοιξε» την σελίδα (περίπου στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής) έχει αναρτήσει όντας διαχειριστής σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου που μάλιστα, παρακινούν τους επισκέπτες του να προβούν σε πράξεις βίαιες έναντι των μεταναστών.

Χρήστες της κοινότητας του facebook, όταν αντιλήφθηκαν την ύπαρξη της ρατσιστικής εις βάρος αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, απέστειλαν σε όσους περισσότερους μπορούσαν ένα μήνυμα μέσω του οποίου ζητούσαν να καταγγελθεί η σελίδα ώστε η αμερικανική εταιρία να την «κατεβάσει» από τον διαδικτυακό «αέρα» αφού παραβιάζει τους όρους χρήσης της κοινότητας.


Γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο διαχειριστής της σελίδας που δηλώνει πως υπερασπίζεται τους τρεις συλληφθέντες επιστάτες για την απόπειρα δολοφονίας των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα της Ηλείας, ανήρτησε ένα σχόλιο το οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, το συνέταξε τη στιγμή που ήταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, μετά από την επώνυμη καταγγελία μιας γυναίκας στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Τρεις ώρες αργότερα, ο ίδιος δημοσίευσε ένα καινούριο σχόλιο στο οποίο αναφέρει ότι «μετά από πολλή σκέψη και ξύλο στη ΓΑΔΑ, αποφάσισα πως έσφαλα και πως πρέπει να αλλάξω ρότα και πορεία στην ζωή ετούτη».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «απο τούδε και στο εξής το λοιπό αποφάσισα πως είμαι πλέον στο πλευρό των φράουλων κι όχι των επιστατών», εξακολουθώντας ωστόσο να παραθέτει εκφράσεις που θίγουν τη φυλή των εργατών που δέχτηκαν επίθεση στη Μανωλάδα, λέγοντας «πυροβολεί τον μαύρο ο άλλος κι έρχεται και χύνει το βρωμοπιθηκίσιο αίμα του…».

Το σίγουρο είναι ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός έχει "ριζώσει" για τα καλά μέσα στην ελληνική κοινωνία και αυτό φαίνεται τόσο μέσα στο διαδίκτυο, όσο και στην καθημερινότητα. Αποτελεί, φυσικά, όνειδος ότι οι ελληνικές αρχές επιτρέπουν να παραμένει στον αέρα μια ιστοσελίδα στο FB, το περιεχόμενο της οποίας παρακινεί πολίτες να δολοφονήσουν άλλους ανθρώπους.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ