2013-04-22 19:57:00
Φωτογραφία για «ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΦΕΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 85-60
Χωρίς να φορτσάρει και με πολύ... rotation, ο Ολυμπιακός νικησε 85-60 τον Πανελευσινιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ και οι πρωταθλητές Ε΅λλάδας και Ευρώπης ετοιμάζονται για τον... «τελικό» της Παρασκευής με την Εφές!

Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει… στο φουλ, επικράτησε εύκολα του Πανελευσινιακού, με τη διαφορά να ξεφεύγει στα τελευταία τέσσερα λεπτά, κάνοντας ένα... διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.

Πέντε ερυθρόλευκοι με διψήφιο αριθμό πόντωνς, με τον Πρίντεζη να έχει 17 και τους Περπέρογλου, Πάουελ από 15.

«Καμπανάκι» για την ομάδα του Μπαρτζώκα στα τρίποντα, αφού μέχρι το 28’ είχε 0/9 και τελικά ολοκλήρωσε το ματς με 4/17 και ποσοστό 24%.

Ο Έισι Λο δεν αγωνίστηκε καθώς προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για το παιχνίδι με τους Τούρκους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Πάουελ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κατσίβελη και Σπανούλη. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 8 πόντους, με έξι από αυτούς να προέρχονται από τον Πρίντεζη, ενώ στα μέσα της περιόδου διατηρούσαν μια διαφορά ασφαλείας 7 πόντων. Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά, πλησιάζοντας στον πόντο, αλλά τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να είναι οριακά μπροστά με 21-18.


Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +9, αναγκάζοντας τον Σκαραφίγκα να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Περπέρογλου με δικους του σερί πόντους, έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο 15’. Οι νεοφώτιστοι είχαν... «κολλήσει» στην επίθεση, ο Σερμαντίνι έκανε δύο διαδοχικά κλεψίματα, πέτυχε έξι σερί πόντους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 46-30, αφού ο Γεωργιανός «ταϊζόταν» κι έκανε… πάρτι στην ρακέτα.

Λίγα άστοχα σουτ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα επέτρεψαν στον Πανελευσινιακό να μειώσει στους 11. Ο Χάινς μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι και έδωσε ενέργεια στους πρωταθλητές, αφού μάζευε επιθετικά ριμπάουντ, σκόραρε και κράτησε την διαφορά για την ομάδα του σε υψηλά επίπεδα. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Σπανούλης πέτυχε το πρώτο τρίποντο των ερυθρόλευκων στον αγώνα κι έγραψε το 59-41, ενώ με τον ίδιο τρόπο ανέβασε τον δείκτη του σκορ πάνω από τους 20 πόντους, προτού ο Μαγκουνής διαμορφώσει το σκορ της περιόδου σε 65-46.

Μέτριο ποιοτικά μπάσκετ στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο μεν Ολυμπιακός να πετύχει μόλις ένα πόντο και η ομάδα της Ελευσίνας να βρει την ευκαιρία με σερί 7-1 να μειώσει σε 66-53 (35’). Οι Πρίντεζης και Περπέρογλου ανέλαβαν δράση, βρήκαν το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και διατήρησαν το +13, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Με ένα ξέσπασμα των Πάουελ και Περπέρογλου, οι παίκτες του Θρύλου έτρεξαν σερί 14-2 και διαμόρφωσαν το τελικό 85-60.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 46-30, 65-46, 85-60

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο, Άντιτς 3, Σπανούλης 10(8 ασίστ), Περπέρογλου 15, Σερμαντίνι 10, Σλούκας, Πάουελ 15(7 ρ.), Πέρκινς 7, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 2, Κατσίβελης

Πανελευσινιακός (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου 5, Δημάκος 2, Γκίμπσον 10, Μαγκουνής 9, Λιακόπουλος 20, Δεληγιάννης 2, Ουίλσον, Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Εζιούκου 10
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ