2013-04-24 10:21:04
Φωτογραφία για Τα χάλια μας…
του Στέλιου Συρμόγλου

Επέτειος χθες της ένταξης της Ελλάδας στην…επάρατη για τους δυσπραγούντες πολίτες και “σωτήρια”, κατά την εκτίμηση των ορνιθόμυαλων κυβερνώντων, διαδικασίας των μνημονίων και της ανάλγητης εποπτείας της Τρόικας των δανειστών Στις 23 Απριλίου ακριβώς πριν τρία χρόνια, ο διακρινόμενος για την ηθική του ελεφαντίαση και την χοίρεια αδιαντροπιά του, Ο Γιώργος Παπανδρέου με μυστικότητα και υπόγειες διαδρομές διαπραγματεύσεων, έχοντας μάλιστα παραποιήσει στοιχεία του κρατικού ελλείμματος, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των αρμοδίων υπαλλήλων, η αντίδραση των οποίων απεδείχθη “φωνή εν Ραμά”, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησής του να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα διάσωσης …

Ως άλλος Ισκαριώτης, ως Εφιάλτης και Κουίσλινγκ, ως μίσθαρνον όργανο των όποιων συμφερόντων, προέβη σε μια ενέργεια στρεφόμενη επί της ουσίας κατά της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μια ενέργεια που μόνο ως πολιτικό έγκλημα καθοσιώσεως μπορεί να εκληφθεί.


Υπάρχουν πολιτεύματα και πολιτικοί που σέβονται τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και συγχρόνως υπηρετούν την ελεύθερη πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας. Είναι οι δημοκρατίες στις οποίες η όλη πολιτειακή οργάνωση, η δομή και η λειτουργία αποβλέπουν σε έναν ιστορικής σημασίας συγκερασμό του ατομικού καλού και του κοινωνικού. Στην αυτονομία και αυτάρκεια του προσώπου μέσα σε μια ισχυρή και ευνομούμενη, αλλά όχι καταπιεστική πολιτεία. Αυτός είναι ο μέγας άθλος κάθε αληθινής δημοκρατίας.

Στην Ελλάδα σήμερα, ωστόσο, η δημοκρατία απειλείται και το μέλλον της κοινωνίας φαίνεται θανάσιμα παγιδευμένο. Οι λόγοι είναι πολλοί και οι κίνδυνοι εξαιρετικά σοβαροί. Ο σοβαρότερος όμως κίνδυνος εκπορεύεται από το ήθος των πολιτικών, που εν μέση δημοκρατία διαμορφώθηκε.

Πρόκειται για ένα ήθος που παράγει και ανέχεται εν πολλοίς η δημοκρατική εποχή μας και η ζωή μας. Και ήταν η ηθική αδιαφορία, η αναισθησία και ανισχυντία του Γιώργου Παπανδρέου, τρία χρόνια πριν, που οδήγησε τη χώρα σε μια οδυνηρή περιπέτεια με ιλιγγιώδεις συνέπειες και άλλαξε άρδην τις συνθήκες ζωής των πολιτών, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και κατακερματίζοντας προς τέρψιν των αδηφάγων αρπακτικών, ξένων και ντόπιων, της δημόσιας περιουσίας.

Και το έργο της διάλυσης κάθε προοπτικής της χώρας, ανέλαβε “εργολαβικά” και με “παραδειγματική” συνέπεια να ολοκληρώσει ένας άλλος “ευπρεπής” και ιματισμένος πολιτικός, ασυναγώνιστος πλαστογράφος και παραχαράκτης της αλήθειας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μας συνήθισε πλέον, όταν σπανίως εμφανίζεται για ευεξήγητους λόγους επικοινωνιακής πρακτικής, να εκφωνεί λόγους γεμάτους ασυνέπεια και φθηνή δημαγωγία, απευθυνόμενος μάλλον σε Λωτοφάγους. Χωρίς μάλιστα να φέρει ίχνος εντροπής στις μαλακές παρειές του για όσα η “πόλις εβόησε” και ο κόσμος καταμαρτυρεί.

Τα χάλια μας!.. Μια ολόκληρη χώρα παραδόθηκε στη δίνη ανομολόγητων συμφερόντων. Αξιοπρεπείς πολίτες κατάντησαν “επαίτες” για τη στοιχειώδη επιβίωσή τους. Η λεγόμενη “μεσαία” τάξη συρρικνώνεται καθημερινά. Η ανεργία αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός οραματίζεται ανάπτυξη και πάταξη της διαφθοράς. Με τους κρατικοδίαιτους γνωστούς και άγνωστους επιχειρηματίες να διαγκωνίζονται για την εξαγορά της δημόσιας περιουσίας αντί ενός πιάτου φακής…Και τους έχοντες ή κατέχοντες να προγραμματίζουν εν μακαριότητι την επόμενη μέρα τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τα χάλια μας!.. Διαπρέπουν στο πολιτικό προσκήνιο πολιτικοί με μία έμφυτη, χαρισματική ικανότητα μεθοδευμένης κάλυψης της αλήθειας και στρέβλωσης της πραγματικότητας. Το προπαγανδιστικό τους ψεύδος έχει ενίοτε καταπληκτικά αποτελέσματα και “ποιεί τον κρείττονα λόγον ήσσονα”. Κάνει δηλαδή το “μαύρο άσπρο”, γιατί γνωρίζουν οι υπερασπιστές των μνημονιακών συμφερόντων ότι με αυτόν τον τρόπο “εκπορθείται η ακρόπολη της ψυχής” των πολιτών…

Τα χάλια μας!.. Επέτειος ζόφου και επονείδιστης πολιτικής λογικής σήμερα. Επέτειος οπισθοδρόμησης της χώρας. Επέτειος πολιτικής και κοινωνικής σχιζοφρένειας, με τον Ελληνα να έχει μείνει μετέωρος με το πραγματοποιημένο άλμα στο κενό. Επέτειος πολιτικής ανικανότητας, οκνηρίας, δειλίας, αβουλίας και αδιαφορίας.

Τα χάλια μας!.. Με την περιρρέουσα πολιτική βλακεία, την υποκρισία και την αλαζονεία να σηματοδοτούν τα πολιτικά δρώμενα. Με όσους, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, αναλώνονται στην πολιτική επιφάνεια να είναι παγιδευμένοι στη βουλητική τους εσωστρέφεια, στον απολυτοποιημένο εγωισμό τους και στη μέθη του ευκαιριακού.

Είναι όλοι αυτοί οι ευνουχισμένοι καριερίστες των πολιτικών πανδοχείων, που τα πρόσωπά τους έχουν χαραχθεί από τα ψευτοχαμόγελα με τις επαναλαμβανόμενες διολεύσεις τους και την επιλιψία του ελιτισμού τους. Είναι όλοι αυτοί που θυμίζουν ομοιόμορφες ψηφίδες ενός απρόσωπου πολιτικού μωσαικού.

Ολοι αυτοί οι αυτοπροσδιοριζόμενοι “σωτήρες” του λαού, αυτοδιοριζόμενοι “πάτρωνες” της κοινωνίας και αυτοχριζόμενοι “κηδεμόνες” του πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, έχουν τελικά τα…χάλια τους! Και το χειρότερο: Ως αβδηρίτες επέλεξαν τη λάθος πλευρά της ιστορίας!..
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ