2013-05-01 00:29:04
Φωτογραφία για Στο Βατικανό θα εγκατασταθεί ο Βενέδικτος
Στο Βατικανό θα επιστρέψει ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος Ιστ’ στις 2 Μαΐου με ελικόπτερο, προκειμένου να εγκατασταθεί... μόνιμα στο μοναστήρι Materecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας).

Όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Αγίας Έδρας πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο Γερμανός επίτιμος ποντίφικας 86 ετών θα διαμείνει στο μοναστήρι εντός του παπικού κρατιδίου μαζί με τον προσωπικό του γραμματέα, Γκέοργκ Γκένζβαϊν, και τέσσερις καθολικές καλόγριες που τον βοηθούν στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα θα υπάρχει και ένα δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, στην διάθεση του αδελφού του Γιόζεφ Ράτσινγκερ, Γκέοργκ. Η γραμματέας του επίτιμου πάπα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της, αλλά θα διαμένει εκτός Βατικανού.

Θυμίζουμε πως ο πάπας Βενέδικτος είχε μεταβεί από την Αγία Έδρα στην θερινή κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία υπέγραψε την επίσημη παραίτηση του.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του επίτιμου ποντίφικα, ο πατέρας Λομπάρντι απάντησε ότι «δεν υποφέρει από καμία συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά είναι καταβεβλημένος λόγω ηλικίας».

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ