2013-05-09 00:53:04
Φωτογραφία για Πτώση στον εσωτερικό τουρισμό και άνοδο στον εξωτερικό στην Λέσβο
Ιδιαίτερα ευοίωνα παρουσιάζονται τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2013, λαμβάνοντας υπόψη την επισκεψιμότητα στα νησιά μας και συγκεκριμένα... στο νησί της Λέσβου, τόσο κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όσο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό αναμένεται να δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, οι οποίες ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τους προορισμούς που δέχονται Ελληνες τουρίστες, όπου αναμένεται να συνεχισθεί η πτώση των αφίξεων και των εσόδων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες στατιστικές έρευνες, το L.P. με τη δημοσιογράφο-υπεύθυνη συνεντεύξεων του L.P, Βίκυ Καλοφωτιά, πραγματοποίησε ρεπορτάζ, ερχόμενο σε επικοινωνία με τον κ.Χρήστο Ιωαννίδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, ο οποίος μας δήλωσε τα κάτωθι:


“Οι προοπτικές που διαφαίνονται στον ορίζοντα όσον αφορά τον τουρισμό από το εξωτερικό και την Τουρκία, είναι αναμφισβήτητα αισιόδοξες και ιδίως για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη Λέσβο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τον εσωτερικό τουρισμό, όπου τα πρώτα τουλάχιστον στοιχεία συνηγορούν υπέρ της συνέχειας της πτώσης που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν τόσο το Πάσχα που προηγήθηκε-όπου η κίνηση ήταν ικανοποιητική όσον αφορά τους ξένους που επισκέφθηκαν τη χώρα μας-όσο και το καλοκαίρι που έπεται. Σαφέστατα πάντως, αποτελεί πλέον σχεδόν πάγια τακτική των Ελλήνων να φιλοξενούνται κυρίως από φίλους και γνωστούς στους προορισμούς που επιλέγουν για τις διακοπές και τις αποδράσεις τους, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα οικονομικά οφέλη από τον εσωτερικό τουρισμό. Αξίζει, δε να αναφερθεί ότι με αυτά τα μεγέθη θα έπρεπε να ασχολούνται πιο επισταμένως οι κατά τόπους δήμοι με τα αντίστοιχα τμήματα τουρισμού και η Περιφέρεια, όπως προβλέπεται άλλωστε και θεσμικά, διότι ο ΕΟΤ και η υπηρεσία μας αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης και πασχίζει να διευθετήσει θέματα διαδικαστικής φύσης, όπως π.χ. χορήγηση τουριστικών αδειοδοτήσεων, κάτι που δυστυχώς αποβαίνει σε βάρος θεμάτων που άπτονται της τουριστικής προβολής, των διαφημίσεων και παρόμοιων παραμέτρων προώθησης του τουρισμού”.
lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ