2013-05-16 16:11:04
Φωτογραφία για «Κυβερνητικές … εισαγγελίες…»
από την Αναστασία Σπηλιανάκη 

Επεισόδιο πρώτο:

Οι Σωτήρες:

« Θα διασφαλίσουμε την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν παίζουμε με το μόχθο και την αγωνία των παιδιών μας και των οικογενειών τους.

Για να αποφευχθεί η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και οι σοβαροί κίνδυνοι που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων, αποφασίσουμε την επίταξη των εκπαιδευτικών… » (απόσπασμα από την εφημερίδα της κυβερνήσεως αρ.φυλλ. 1139-11/05/2013 και από δηλώσεις του υπουργού παιδείας).

Τάδε έφη λοιπόν, με ύφος άκρως… δημοκρατικόν και μετά από επίσης άκρως… δημοκρατικές διαδικασίες (αποφασίζομεν και διατάζομεν: κρεμάστε τους), ο… Σερ-Σεφ-Αντωνάκης (προστάτης των υποψηφίων…), ο οποίος όταν είναι αντιπολίτευση, χαρακτήριζε τις επιστρατεύσεις ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ!!!! (αχ αυτή η μνήμη..)


Η … μετάφραση των ανωτέρω εξαγγελιών-αποφάσεων του πρωθυπουργού, εις την.. εσώτερην.. ξεσαμάρωτον .. πραγματικήν γλώσσαν, έχει ως εξής:

« Ναι λοιπόν καλά μας παιδάκια! Εμείς οι τίμιοι και πονόψυχοι κυβερνώντες της ζωής σας, εμείς θα σας σώσουμε! Θα ολοκληρώσουμε το έγκλημα της πορείας σας προς τις πανελλαδικές! Κανένας δε θα σταθεί εμπόδιο στο να σας αποτελειώσουμε! Επί 12 ολόκληρα χρόνια, το αλάνθαστο σύστημά μας, δουλεύει μέσα σας τόσο τέλεια, ώστε να θεωρείτε ξαφνικά αντίπαλο και εχθρό σας, όποιον θα μετακινούσε την ημερομηνία της αρχής του τέλους σας, έστω και για μία ημέρα.

Εμείς παιδιά μου, θα σας σώσουμε από τους κακούς καθηγητές που θέλουν ,μόνο να σας ταλαιπωρούν! Να τα, τα 88.000 ραβασάκια τους (έτοιμα εδώ και καιρό..) προσκυνήστε μας! (τέτοια ραβασάκια έχουμε και για τους γονείς σας και για σας αύριο-μεθαύριο αλλά υπομονή, όλοι θα πάρετε!)

Είδατε παιδιά μας τι αγώνα κάνω εγώ ο πρωθυπουργός σας και η παρέα μου για να σας προστατεύσουμε; Να θυμάστε αυτές τις θυσίες μας, λίγο πριν μας κυκλώσετε, (ωχ, περίεργη λέξη μου ήρθε!), λίγο πριν μας σταυρώσετε (άντε πάλι τη λέξη κι αυτή!), τέλος πάντων, λίγο πριν μας ψηφίσετε βρε αδερφέ, θέλω να πω.

Εμείς λοιπόν παιδιά μου είμαστε οι μόνοι που νοιαζόμαστε πραγματικά για σας! Σταθερή αξία εμπιστοσύνης και στοργική φροντίδας για το παρόν και το μέλλον σας! Όλα αυτά τα χρόνια σκεπτόμενοι μόνο την εξασφάλισή σας επιβάλλαμε έναν τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης που θα σας βοηθήσει να αποστηθίζετε… το μενού των ξενοδοχείων που θα δουλεύετε κι έτσι θα είστε οι πιο περιζήτητοι παπαγάλοι! (είδατε κανέναν παπαγάλο να μην τραβά την προσοχή; όλοι τον θαυμάζουν!)

Βέβαια στον αγώνα μας αυτό για να σας παρέχουμε το εφόδιο της άσκεπτης παπαγαλικής απομνημόνευσης, συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες. Μερικούς εξυπνάκηδες που σας έλεγαν: « Να διαβάζεις λίγο αλλά να εμβαθύνεις και να σκέφτεσαι πολύ, να ψάχνεις, να παρατηρείς, να κρίνεις, να συγκρίνεις, να ρωτάς, να συζητάς, να ζυγιάζεις, να προβληματίζεσαι, να δοκιμάζεις, να διαφωνείς, να έχει άποψη και αντιρρήσεις, να διορθώνεσαι, να διορθώνεις, να αμφισβητείς, να δέχεσαι, να αλλάζεις, να ωριμάζεις, να εξελίσσεσαι ». Άκου τώρα βλακείες! Υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από έναν νέο άνθρωπο που τα κάνει όλα αυτά; Μην τους ακούς παιδί μου! Γύρνα στο κλουβάκι σου! Εκεί είναι η ασφάλεια μου (εννοώ δηλαδή η ασφάλεια που σου έχω χαρίσει!). Κι όσο γι αυτούς τους εξυπνάκηδες εμείς βρήκαμε τρόπο να σας προστατεύσουμε από αυτούς: τους κόψαμε μισθό και ποδάρια… (μα ανησυχούμε μη βγάλουν φτερά).

Πάντως παιδιά τώρα πια το βλέπετε καθαρά ότι οι καθηγητές είναι άχρηστοι! Επιτρέπετε να μη μπορούν να βγάλουν σωστά σε έξι μήνες μια τόση δα ύλη (2 χρόνων μόνο!) και να αναγκάζεστε να τρέχετε στα φροντιστήρια; (αλήθεια, γιατί κάποιοι δεν πάτε; Θα σας μαλώσω! Χάνω Φ.Π.Α…). Επιτρέπεται να μη σας καλύπτουν οι καθηγητές των σχολείων με άπειρα πανεπιστημιακού επιπέδου ανα-θέματα (σαν αυτά των πανελλαδικών ντε), επειδή αυτοί είναι ανίκανοι, αδιάφοροι, άσχετοι και τεμπέληδες; Κι ενώ εμείς τους παρέχουμε όλα τα μέσα διδασκαλίας (μέχρι και αίθουσες και πίνακα ενίοτε!) και τόσο παχυλούς μισθούς (φθάνει κι έναν παχουλό να φάει!), αυτοί είναι αχάριστοι και συμφεροντολόγοι.

Εμείς παιδιά μου, απλώς, με τα ανεβασμένα θέματα των πανελλαδικών, θέλουμε να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι είμαστε άξιοι για να επενδύσουν στη χώρα μας κι ότι εσείς είσαστε δυνατά μυαλά, άρα θα τους υπηρετείτε σωστά, πιστά κι έξυπνα σε όλη σας της ζωή!

Είδες τι πρότυπο είμαστε για σένα παιδί μου, εμείς οι κυβερνήτες και σωτήρες της ζωής σου; Και τι δε διαθέτουμε! Ντομπροσύνη, τιμιότητα, δημοκρατική συνείδηση, διαλλακτικότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια, μα πάνω από όλα πειθώ κι ευελιξία μεταστροφικών κινήσεων. Απόδειξη ότι ανά 12 χρόνια καταφέρνουμε, για το χάλι της παιδείας, να πείθουμε:

Εσένα, ότι φταίνε οι δάσκαλοι και οι γονείς!

Τους γονείς, ότι φταις εσύ κι οι δάσκαλοί!

Τους δασκάλους, ότι φταίνε οι γονείς κι εσύ!

Κι όταν βρεθείτε όλοι μαζί, ότι φταίει το σύστημα!!!!

Αλλά επειδή τώρα τελευταία, κάτι.. αλληλεγγύες και δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής στα σχολεία (κι άλλα τέτοια ανησυχητικά), κόντευαν να ενώσουν τις τρεις μεγάλες δυνάμεις (μαθητές, γονείς, καθηγητές) σε ΜΙΑ (κι αυτό θα ήταν φουλ καταστρόφικ), βρήκαμε τον τέλειο τρόπο να στρέψουμε τις δύο ομάδες εναντίον της τρίτης. Παραμονή διακοπών του Πάσχα, εξαγγέλλουμε την αύξηση ωραρίου των καθηγητών (αισιοδοξώντας ότι μέρες που είναι κάνεις δε θα ασχοληθεί με τις επιπτώσεις αυτού του μέτρου πάνω στην ανεργία), ετοιμάζουμε και τα ραβασάκια και πριν αποφασίσουν οι καθηγητές τι θα κάνουν, τους έχω κιόλας επιτάξει! (ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσανε). Αυτό ήταν! Η τέλεια κίνηση την τέλεια στιγμή! Το κόλπο πέτυχε! Και το πόρισμα ένα: Για όλα φταίνε οι καθηγητές!!! Το διατύπωσα και επισήμως στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της ελληνικής δημοκρατίας: « Είναι επικίνδυνοι για όλες τις διαταραχές στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας » (μήπως το παρακάνω; Άστο, κάποιοι θα το χάψουν), « αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και για την υγεία των παιδιών μας » (τώρα που βρήκαμε παπά.. )

Και μην ακούτε εσείς παιδιά μου, τους καθηγητές που ισχυρίζονται ότι δεν αντιδρούν γι αυτήν καθαυτή την αύξηση του ωραρίου, αλλά για τους 12.000 αναπληρωτές που θα μένουν άνεργοι κάθε χρόνο από δω και πέρα και για τους 5.000 υπεράριθμους που θα τους ξορίζουμε όπου θέλουμε!!! Αυτά είναι ψεύδη συστολικά!!! Εμείς απλώς με το μέτρο αυτό, αποσκοπούμε στην ανόρθωση της οικονομίας (της Μέρκελ!!!!). Και μη σας τρομάζει παιδιά μου ότι, όσοι από σας γίνετε καθηγητές, αλλά και όλοι οι άλλοι, θα είσαστε και σεις άνεργοι για 70 χρόνια! Εδώ είμαστε εμείς παιδιά μου, στο πλάι σας πάντα, να σας εξασφαλίσουμε περαιτέρω σπουδές (με το αζημίωτο βέβαια), σε τόσα ΙΕΚ και ιδιωτικές σχολές… μαγειρικής και ξενοδοχο-υποζυγιακής και κραχτικής τέχνης!

Γιατί εμείς πάνω από όλα, σεβόμαστε τον μόχθο τόσο χρόνων και την αγωνία των παιδιών μας και των οικογενειών τους!!!

« ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ!!!! »
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ