2013-05-21 23:50:48
Φωτογραφία για ΡΙΒΕΡΣ : ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι ο Ντέιβιντ Ρίβερς. Ο Αμερικανός παλαίμαχος άσος αγωνίστηκε στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού από το 1995 έως το 1997 και το 2000-01.

Πανηγύρισε με την ομάδα τίτλους και φυσικά το πρώτο Ευρωπαϊκό των Πειραιωτών, στη Ρώμη το 1997! Ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού και είχε «οδηγήσει» με ασφάλεια την ομάδα στον τελικό, δίνοντας την κούπα!

Ο «Γαύρος» επικοινώνησε με τον Ντέβιντ Ρίβερς -τον ζωντανό μύθο του Θρύλου- και εκείνος με μεγάλη χαρά μίλησε για τον Ολυμπιακό και το μοναδικό επίτευγμα που έχει κάνει ελληνική ομάδα να κατακτήσει δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά!

Φέτος, ο Ντέιβιντ Ρίβερς δεν κατάφερε να βρεθεί στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα (είχε πάει στο Παρίσι), ωστόσο ο ίδιος είδε τους αγώνες του Ολυμπιακού και γενικότερα παρακολουθεί την ομάδα. Άλλωστε, η αγάπη του για το μπάσκετ είναι γνωστή και δεν το κάνει από... αγγαρεία, αλλά «γουστάρει» να βλέπει το άθλημα το οποίο τίμησε και στο οποίο ξεχώρισε!


«ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ»

Αρχικά, ο Ντέιβιντ Ρίβερς αναφέρθηκε στο δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με 100-88. Μάλιστα, ο αγώνας μπορεί να πει κάποιος ότι είχε ένα κοινό στοιχείο με αυτόν που είχε δώσει τότε ο ίδιος στην Ρώμη... Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Ολυμπιακός διεκδίκησε την κούπα από μια ισπανική ομάδα. Φέτος ήταν η Ρεάλ, τότε ήταν η Μπαρτσελόνα. Ο Ρίβερς, λοιπόν, στο πρώτο του σχόλιο και στην ερώτηση για τα δύο συνεχόμενα Ευρωπαϊκά που έχει πάρει η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού, απάντησε: «Αυτή η νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός στον τελικό, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν εξαιρετική. Ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει την κούπα. Αισθάνομαι πολύ περήφανος για την ομάδα και περήφανος που έχω φορέσει τη φανέλα της» «ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ»

Με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός έφτασε τους τρεις τίτλους. Ωστόσο, το γεγονός ότι κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και σίγουρα δεν χωρά καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Ο Ρίβερς, μιλώντας για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κατάκτηση της τρίτης Ευρωλίγκας και της δεύτερης διαδοχικής, είπε: «Ως επαγγελματίες και ως πρωταθλητές, είναι πολύ σημαντικό να σέβεται η ομάδα και να αντεπεξέρχεται σε όλες τις προσκλήσεις. Και αυτό κάνει. Σέβεται την ιστορία του συλλόγου και τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος και τις επαναλαμβάνει. Αυτό είναι το σημαντικότερο, καθώς συνεχίζει να έχει τα ίδια επιτυχή αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό δρόμο να ξεκινήσει μια νέα δυναστεία που θα γραφτεί στην ιστορία των επιτυχιών».

«Αυτές οι νίκες ορίζουν χαρακτήρα»

Ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά έχει κάνει πολλές ανατροπές στα παιχνίδια. Τόσο στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας όσο και στη συνέχεια.

Ωστόσο, η αρχή είχε γίνει από πέρσι. Στον τελικό που είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη, η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν με 20 πόντους, παρ’ όλα αυτά είχε καταφέρει να κάνει το μεγάλο comeback. Είχε γυρίσει το παιχνίδι και είχε δείξει ότι δεν «πεθαίνει» με τίποτα!

Και φέτος ο Ολυμπιακός έκανε κάτι... ανάλογο. Στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στα πρώτα λεπτά του αγώνα πίσω στο σκορ με 17 πόντους, αλλά έκανε ξανά την ανατροπή. Πέρασε μπροστά στο σκορ και τελικά πήρε... άνετα το δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό.

Αυτό, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην το σχολιάσει ο Ντέιβιντ Ρίβερς. «Αυτές οι νίκες, με τέτοιον τρόπο, ορίζουν τον χαρακτήρα της ομάδας. Οι παίκτες πρέπει να αισθάνονται πολύ υπερήφανοι για αυτό που έχουν κάνει. Για ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής».

ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΡ ΑΠΟ ΤΟ 1997...

«Έκλαιγα από χαρά, αξέχαστος ο κόσμος»

Φέτος ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να πάρει δύο σερί Ευρωπαϊκά. Το 1997 ο Θρύλος είχε καταφέρει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα να κάνει τρεμπλ. Ολες οι πρωτιές στο μπάσκετ είναι «ερυθρόλευκες» και γι’ αυτό μιλάει και ο Ντέιβιντ Ρίβερς.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να λέω πως αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας. Μιας ομάδας που ξεκίνησε μια τέτοια παράδοση, να είναι πάντα πρωτοπόρα στις επιτυχίες. Για άλλη μια φορά έχω να πω ότι είμαι περήφανος για τα όσα κάναμε και που έπαιξα στον Ολυμπιακό».

Στη συνέχεια, μίλησε για αυτά που δεν θα ξεχάσει ποτέ από το 1997 και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Ήταν τρομερό αυτό που είχαμε κάνει. Ήταν φοβερή εμπειρία. Θυμάμαι τον κόσμο, τη χαρά που του είχαμε δώσει και γενικότερα στην Ελλάδα, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό συνέχεια. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος τότε με αυτό τον θρίαμβο, έκλαιγα από χαρά και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές».

«ΤΟ ΑΞΙΖΕ»

Στο Final 4 της Ρώμης το 1997 ο Ρίβερς είχε αναδειχτεί MVP. Στον ημιτελικό με την Ολίμπια είχε σκοράρει 28 πόντους, ενώ στον τελικό με την Μπαρτσελόνα είχε βάλει 26 πόντους. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, είχε «οδηγήσει» την ομάδα του Ολυμπιακού στην κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκας.

Φέτος, κάτι ανάλογο έκανε ο Βασίλης Σπανούλης (και αυτός αναδείχτηκε MVP), ο οποίος στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, διέλυσε τους Ισπανούς με 22 πόντους σε ένα ημίχρονο. Μιλώντας γι’ αυτό ο Ντέιβιντ Ρίβερς ανέφερε: «Ο Σπανούλης είναι ικανός και ξέρει πώς να κάνει τη ζημιά. Έχει ενέργεια. Το άξιζε», τόνισε με έμφαση ο Αμερικανός.

Από εκεί και πέρα, μίλησε για τον Κάιλ Χάινς λέγοντας πως: «Είχε κι αυτός μια εξαιρετική χρονιά και όλοι οι παίκτες ξέρουν τον ρόλο τους και βοηθούν ο ένας τον άλλον».

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ»

Δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει και για το πάθος που έχει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του, λέγοντας πως παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και στη ζωή: «Χωρίς πάθος δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Οπως και στη ζωή, έτσι και στο μπάσκετ. Φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο και φάνηκε σε όλα τα ματς».

«ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

Για τους τελικούς με τον ΠΑΟ τόνισε ότι αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός στο ίδιο... μοτίβο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αυτή η ομάδα αν συνεχίσει έτσι. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχει η επιθυμία, τότε θα νικήσει».

«ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΠΡΩΤΗ»

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσωπική του επιθυμία και το τι θέλει να βλέπει από την ομάδα του Ολυμπιακού: «Χαίρομαι να μαθαίνω καλά νέα για τον Ολυμπιακό. Χαίρομαι να τον βλέπω στα μεγάλα ματς να νικάει. Αυτό εύχομαι και στο μέλλον. Να συνεχίσει τις επιτυχίες. Και ξανά, και ξανά, και ξανά...», είπε χαρακτηριστικά!

ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ...

* Δεν θα μπορούσε να μην κάνει μια ευχή για τον Ολυμπιακό ο Ντέβιντ Ρίβερς, ο οποίος είπε: «Εύχομαι να έχει υγεία και να είναι δυνατός με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Κυβέρνηση. Με όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Εύχομαι να είναι για καλό όλα αυτά».

* Πάντως, είναι ενημερωμένος για τον Θρύλο ο Ντέβιντ Ρίβερς. Βλέπετε, δεν έζησε και λίγα με την ομάδα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και αυτό το ένιωσε έντονα.

* Όλα τα μεγάλα... ραντεβού του Ολυμπιακού τα παρακολουθεί ο Αμερικανός. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μη δει και το Final 4 του Λονδίνου...

* «Έκλαιγα από χαρά», μεγάλη ατάκα από έναν τεράστιο παίκτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ