2013-05-22 00:19:04
Φωτογραφία για Βολές ΓΣΕΕ κατά ΣΕΒ
«Ανάχωμα» απέναντι «σε όσα η τρόικα, οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια κατέστρεψαν στο πέρασμά τους» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την νέα ΕΓΣΣΕ, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει νέα δριμεία κριτική στον ΣΕΒ για την άρνησή του να συνυπογράψει τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

«Με δεδομένη την έλλειψη ελευθερίας στις διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει ένα απαγορευτικό και αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί καθώς διασφαλίζει με τον καθολικό χαρακτήρα της το επίδομα γάμου για όλους τους εργαζόμενους», επανέλαβε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Επεσήμανε ακόμη ότι η «λυσσαλέα επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ και η μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ ουσιαστικά δείχνει την επιθυμία τους να καταργηθούν πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις και να οχυρωθούν πίσω από τον νόμο».

«Ο κ. Δασκαλοπουλος με τις λυσσαλέες επιθέσεις του και τις συνεντεύξεις του δείχνει σαν να είναι το παιδί εκείνο που το παραγκώνισαν κυβέρνηση και τρόικα. Και δείχνει ίσως τη θλίψη του», πρόσθεσε.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε παράλληλα η Συνομοσπονδία, αναφέρεται ότι, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, αποφασίστηκε η δημιουργία ισχυρού μπλοκ των κοινωνικών εταίρων που συνυπογράφουν τη σύμβαση, ώστε από κοινού να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, με στόχο την άρση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που εμποδίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκαν περιοδείες σε όλη τη χώρα και η έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων γύρω από την ΕΓΣΣΕ ώστε να οργανωθεί η νομική προστασία των εργαζομένων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ